Annons

Annons

Julens godaste crème brûlée med apelsin

Varför inte byta ut den klassiska julgröten mot denna 
krämiga dessert? Här får crème brûléen en julig touche av apelsin och risgrynsgröt – sagolikt gott!

Dela
(21)

Julbrûlée

Testa något nytt till jul – crème brûlée med risgrynsgröt och apelsin. Foto: Anders Norrsell

Recept julig brûléepudding med apelsin

4 port

1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
3/4 dl mjölk
3/4 dl strösocker
4 äggulor
2 dl risgrynsgröt
1 blodapelsin

Servering
1 1/2 msk rörsocker el strösocker

Annons

Ugn 150°, 250°

 

Gör så här

1. Skär en skåra genom vaniljstången och skrapa ner fröna 
i en kastrull med vispgrädde, mjölk och hälften av sockret. Lägg i stången också.

2. Koka upp, rör hela tiden, ta därefter kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och resten av sockret, tillsätt den varma gräddmjölken och gröten under vispning.

3. Fördela smeten i cocotteformar. Skär blodapelsinen i skivor och lägg på toppen. Ställ formarna i hett vattenbad och ställ in i nedre delen av ugnen och tillaga i 150° ca 40 min.

4. Ställ sedan formarna kallt tills smeten stannat. Kan gärna stå i kylen några tim.

5. Servering: Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen i 250° ett par min. Stå kvar vid ugnen och passa så att sockret inte bränns.

Tips! Desserten får en knäckigare yta om du bränner av sockret på toppen i tunna lager i omgångar.

 

Läs mer:

Bjud vännerna på äppeldessert med crème brûléetäcke

Äppeldessert med crème brûlée



 

Läs mer om:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…