Annons

Annons

Vinbärskaka med smultäcke

Saftig och god mjuk kaka med lyxigt smuldegstäcke och massor av bär. Skär upp i rutor och njut tillsammans med vänner och grannar – när man bakar i långpanna kan man bjuda så många man vill!

Dela
(263)

Jordgubbs- och vinbärskaka med smultäcke
ca 24 bitar
250 g mjukt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl filmjölk

Smuldeg
1½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
50 g smör (kallt)

Annons

Fyllning
400 g jordgubbar
100 g röda och svarta vinbär

Ugn 175°

Gör så här

1. Smuldeg: Blanda socker och mjöl. Tillsätt tärnat smör och blanda snabbt samman till en smulig deg.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med filmjölken.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

4. Fyllning: Skiva jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö ut vinbären över smeten och smula över smuldegen.

5. Grädda i mitten av ugnen 45–50 min. Servera gärna kakan ljummen med glass eller lättvispad grädde.

 

Läs mer

5 ljuvliga kakor i långpanna

Världens 10 godaste kladdkakor

Bästa vaniljrutorna i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(263)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…