Annons

Annons

Jon Henrik Fjällgren förlorade sin bästa vän i diabetes

För sju år sedan förlorade Jon Henrik Fjällgren sin bästa vän i diabetes. På Diabetesgalan jojkade han för alla som mist någon i sjukdomen. "Vi var som bröder. Han var som en lillebror", säger Jon Henrik Fjällgren till Aftonbladet.

Dela
(108)

Nästan en halv miljon svenskar är drabbade av diabetes.

Under tisdagskvällen hölls Diabetesgalan i TV3 för att uppmärksamma sjukdomen. Programledare var Peter Jihde, som själv är sjuk i diabetes typ 1.

Annons

Peter Jihde. Bild: Pressbild TV3

Även artisten Jon Henrik Fjällgren var en av dem som medverkade under galan. För sju år sedan dog hans bästa vän i diabetes.

– Man får lite flashbacks och tänker tillbaka på hur det var att mista honom. Vi var som bröder. Han var som en lillebror, säger Jon Henrik Fjällgren till Aftonbladet.

Gilla Hemmets på Facebook

Jon Henrik Fjällgren. Bild: Ola Axman / IBL Bildbyrå

För att hedra sin bortgångne vän framförde Jon Henrik vännens egen jojk.

– I och med att jag mist så många vänner blir det en stor grej för mig att göra det här. De har inte dött i diabetes men jojken är ju till för alla som mist någon eller förlorat någon nära, säger Jon Henrik Fjällgren till Aftonbladet.

Ikväll är det dags för att hedra dig igen och alla andra som är drabbade av diabetes. Hoppas ni tittar ikväll på Diabetesgalan kl 20:00 på tv3. // Jon Henrik Fjällgren

Posted by Jon Henrik Fjällgren on Tuesday, November 14, 2017

 

”Helt ensam kvar”

Jon Henrik Fjällgren har tidigare berättat för Aftonbladet att sex av hans vänner dog under ett och samma år.

– Vi var som syskon och jag var helt ensam kvar och mådde piss. Några av dem tog livet av sig. En dog i diabetes och en annan vill jag helst inte berätta hur, sa Jon Henrik Fjällgren till tidningen i mars 2015.

Men genom terapi lyckades han ta sig igenom den tuffa perioden.

– Jag var där ganska länge och när jag kom ut kände jag för första gången att mitt liv börjar, sa han till Aftonbladet då.

Läs mer:

Peter Jihde om sin diabetes: ”Jag sitter inte i förarsätet, det gör min sjukdom”


Läs mer om:

Dela
(108)Annons


Annons

Laddar nästa sida…