Annons

Annons

Johannes Brost om cancerbeskedet: ”Haft ett väldigt stöd”

Viktraset fick Johannes Brost att söka vård – beskedet han fick fått läkarna var att han drabbats av cancer. Nu berättar den folkkäre skådespelaren själv om sjukdomsbeskedet för Expressen. "Läkarna har sagt att jag kan stryka resten av året ur almanackan", säger han.

Dela
(946)

Cancerbeskedet kom som en chock för Johannes Brost.

Johannes Brost har haft en intensiv vår med inspelning av ”Jordskott”, ”Fångarna på Fortet” och ”Let’s Dance”. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

I en intervju med Expressen berättar Johannes Brost hur han under sin intensiva jobbvår bara blev svagare och svagare. Han rasade i vikt och kunde inte behålla maten. När han hade gått ner 16 kilo från sin vanliga kroppsvikt bestämde han sig för att uppsöka läkare.

Annons

– Då plockade de in mig direkt. De röntgade och tog en massa prover och konstaterade de att jag hade en tumör, säger han till tidningen.

Under fem dagar blev han inlagd på sjukhus med näringsdropp eftersom han var så svag.

Men i juni kom ändå ett positivt besked: tumören har inte spridit sig och verkar dessutom vara godartad. Den närmaste tiden kommer Johannes Brost ändå genomgå cellgiftsbehandling. I månadsskiftet september-oktober kommer han också att opereras.

”Haft ett väldigt stöd”

Läkaren har uppmanat honom att tömma kalendern resten av året. Han har bland annat fått ställa in föreställningen ”Han ska bli min”. Dramakomedin ”Fröken Frimans krig” som är i slutskedet var han dock fast besluten om att slutföra. Eftersom han bara har två inspelningsdagar kvar valde han att skjuta upp cellgiftsbehandlingen.

2 glada bröder på stranden och visar tanden

Ett inlägg delat av Johannes Brost (@johannesbrost1)

Efter cancerbeskedet har Johannes Brost också valt att lämna Stockholm och i stället tillbringa tid på sitt lantställe. Han berättar att han tar långa promenader längs stranden vid vattnet.

– Jag har haft ett väldigt stöd av alla mina barn som varit här, och mitt ex, mina barns mor har varit här. Vi är väldigt goda vänner, alla har skött om mig, säger han.

Brodern Tomas Forssell har också hjälpt honom med det praktiska.

– Jag har haft ett väldigt stöd av mina vänner, grannar, kära och nära, säger Johannes Brost till Expressen.

Läs också:

Johannes Brost tvingas ställa in – drabbad av cancer


Läs mer om:

Dela
(946)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…