Annons

Annons

Johannes Brost efter cancerbeskedet: ”Chockad, ledsen och glad samtidigt”

Johannes Brost har knappt ätit huvudvärkstabletter – i oktober ska han opereras för cancer. Prognosen är god och skådespelaren känner en blandning av chock, ledsamhet men även glädje inför sjukdomsbeskedet. "Jag är så enormt tacksam för hur alla hjälper mig på de sätt de kan", säger han till cancerinformation.nu.

Dela
(424)

Skådespelaren Johannes Brost har haft fullt upp.

Johannes Brost. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Under året har han bland annat deltagit i ”Let’s Dance” och spelat in både Jordskott och Fröken Frimans krig. I höst var det också meningen att han skulle spela föreställningen ”Han ska bli min”.

Annons

Men plötsligt börjande han känna sig allt svagare.

I samband med träningen inför TV4:as dansprogram rasade kilona. Lagom till dotterns student stod vågen på minus tio. Johannes Brost, som alltid upplever att han haft en järnkondition, var tvungen att vila. När han senare skulle spela in ”Fångarna på fortet” reagerade till och med programledaren Gunde Svan och uppmanade honom att uppsöka en läkare.

Jasmine Takacs och Johannes Brost i TV4-programmet ”Let’s dance”. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Men läkarbesöket dröjde. På grund av jobb och lojalitet mot sina arbetsgivare fanns ingen tid, ansåg han själv. Först när Johannes Brost flyttade ner till sommarvistet i Halland genomgick han en läkarundersökning.

– När läkaren sa att de hittat en tumör kändes det förfärligt. Lyckan var att den inte spridit sig. Läkaren var hoppfull om att kunna operera med gott resultat. En förfärlig nyhet följd av hoppingivande budskap. Det var så kluvet. Chockad, ledsen och glad samtidigt, säger han till cancerinformation.nu.

Johannes Brost, som genom livet knappt knaprat huvudvärkstabletter, hade svårt att greppa diagnosen. Det hela kändes overkligt, säger han.

Slutar snart att röka

Samtidigt är han noga med att poängtera vilket fantastiskt bemötande han fått från sjukvården.

– Det kan inte nog poängteras hur tacksam jag är för den fantastiska vård jag fått och får. Jag är så enormt tacksam för hur alla hjälper mig på de sätt de kan. Det minskar min oro och gör att jag känner mig starkare.

Han följer läkarnas råd till punkt och pricka. Först cellgiftsbehandling och i oktober väntar operation i Lund. Till cancerinformation.nu säger han också att det snart är dags att ta den sista cigaretten.

Uppe med syster på åsen nu väntar svampsåsen

Ett inlägg delat av Johannes Brost (@johannesbrost1) Sep 20, 2017 kl. 4:00 PDT

Trots att det finns viss oro och rädsla försöker han behålla livslusten. Han är också noga med att planera för tiden efter sjukdomen och att fortsätta leva.

– Jag är otroligt lyckligt lottad med fyra fantastiska barn, barnbarn, syskon och vänner som fullständigt invaderat mig sedan beskedet. Vänner och kollegor som ringer och frågar hur det är och som hjälper mig på alla sätt. Ett råd är att inte vara rädd att be om hjälp och stöd. Det behövs, säger Johannes Brost till cancerinformation.nu.

Läs mer:

Johannes Brosts kamp mot cancern: ”Ska ut ur mörkret”


Läs mer om:

Dela
(424)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…