Annons

Annons

Jobbet är svårt och farligt – men jag har sällan trivts så bra!

Dela
(0)

Före detta TV4-profilen Lasse Bengtsson bor och jobbar numera i Afghanistan, ett land med stora kontraster: ett gästvänligt folk men också många farliga situationer. När journalisten och programledaren bytte TV4’s morgonsoffa mot ett krigshärjat Afghanistan var det många som höjde på ögonbrynen…

Annons

 

– Ja, inte trodde jag att det skulle bli så uppmärksammat. Snarare blev jag förvånad att inte fler tyckte det var skönt att den där gubben slutade, säger Lasse leende.

 

I Afghanistan arbetar han som informationssamordnare för SAK, Svenska Afghanistankommittén. Han försäkrar att det inte var någon livskris som orsakade karriärbytet. Snarare en önskan att få göra något betydelsefullt.

 

– Det låter kanske pretentiöst, men jag vill bli en del av världen. I Sverige såg alla mig som mysig, men det stämmer inte, jag är ganska äventyrlig, har alltid varit.

 

Och en hel del äventyr har det redan blivit under hans tid i Afghanistan, och han har upptäckt helt nya sidor hos sig själv. Läs mer om detta i Hemmets Veckotidning nummer 19, ute i affär nu!

 

Foto: Privat


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…