Annons

Annons

Jill Johnson om skilsmässan: ”Största sorgen någonsin”

Jill Johnson släpper i dag ett nytt album efter skilsmässan med maken Håkan Werner. Sorg och bokslut med sig själv är ämnen på den nya plattan.

Dela
(126)

2016 blev ett tufft år för den folkkära sångerskan Jill Johnson. Efter 20 år tillsammans med maken Håkan Werner gick paret skilda vägar och låtarna i den nya EP:n ”Rodeo” är skrivna efter separationen. Därför har bokslut blivit ett stort ämne på plattan, som exempelvis i låten ”This is your last song”. Den skrev sångerskan under inspelningen av SVT-programmet ”Jills veranda”.

Annons

– Den här låten handlar mer om att mitt i livet, med den här sorgen, som ju ändå är med mig, känner jag att jag vill göra ett bokslut med mycket, säger Jill Johnson i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Läs mer: Jill Johnson om livet efter skilsmässan: ”Början på en ny fas i livet”

Hon tycker att EP:n har blivit som en fortsättning på det gamla albumet ”For you I’ll wait” som släpptes 2016.

Gilla Hemmets på Facebook

– Det blev ett ganska sårbart album ”For you I’ll wait. De här låtarna är väl lite sexigare, har lite mer pondus, behöver livescenen lite mer än de andra, säger hon till TT.

Jill Johnson och Håkan Werner under utdelningen av Polar Music Award 2014. Bild: Pelle T Nilsson/Small Media/IBL Bildbyrå

”Största sorgen någonsin”

Paret ansökte om skilsmässa i mars i år och tillsammans har de döttrarna Havanna och Bonnie Lee. Jill Johnson har varit väldigt öppen med hur hon har mått efter separationen.

– Media har gjort en en jättegrej, så klart, av mitt privatliv det senaste året. Jag har varit ganska öppen med att det varit den största sorgen någonsin. Det är väl något jag kommer få jobba på ett bra tag till, säger hon till TT.

Förutom separationen innehöll 2016 också inspelningarna av ”Så mycket bättre” i TV4 där hon höll skilsmässan hemlig och under hösten gav hon sig dessutom ut på turné.

För tidningen Kvällsposten berättar nu artisten Jill Johnson om sitt liv efter skilsmässan. Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Flyttar tillbaka hem

Jill Johnson har tidigare också berättat för Kvällsposten att hon har köpt ett hus i hemstaden.

– Jag har köpt ett gammalt hus i Ängelholm, som kommer att vara min bas i sommar när jag är på turné. Men så länge barnen, 7 och 12 år, går i skolan bor jag kvar i Borås, men på sikt planerar jag flytta tillbaka till Ängelholm, säger hon i intervjun.

 

Missa inte: Nya gäster i ”Jills veranda”: ”Känns starkare än någonsin”

tvhösten

Jill Johnson, tillbaka på verandan.


Läs mer om:

Dela
(126)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…