Annons

Annons

Jessica Anderssons fina ord efter mammans kamp mot ALS

Jessica Anderssons mamma Eva gick nyligen bort i ALS. Efter tre års kamp mot den fruktade sjukdomen somnade mamman in. "Det är som att gå rätt in i en vägg", säger artisten till Aftonbladet.

Dela
(179)

Jessica Andersson i samband med finalen av Melodifestivalen 2018 i Stockholm.

Jessica Andersson. Bild: IBL Bildbyrå

När Jessica Anderssons mamma fick diagnosen ALS vägrade hon först tro att det var sant. Artisten krävde tre ”second opinions” från olika läkare innan hon kunde acceptera sjukdomen.

– Jag har ju sörjt mamma sedan hon fick diagnosen för tre år sedan, men man kan ändå inte riktigt förbereda sig på hur det ska bli. Det är som att gå rätt in i en vägg, säger Jessica Andersson till Aftonbladet.

Annons

Fredagen den 29 juni somnade mamman in, berättar Jessica Andersson på Instagram.

En tre år lång jävligt tuff resa är över.. och jag går sönder ..💔 Försöker tänka att det är bättre för dig nu.. ingen mer sondmatning , ingen peg , ingen respirator, ingen mer panik över att du inte får luft..ingen stomipåse , ingen kateter, inga mer hemska transporter till sjukhus när respiratorn krånglar..dom där grejerna var aldrig DU ändå , sjukdomen var aldrig DU..det klädde dig aldrig att ligga sådär mamma.. du var mer än så.. mycket mer..❤️ Efter fyra dygn av vak så fick du till slut somna in igår.. vi var där.. jag höll dig i handen hela tiden.. berättade hur mycket vi älskar dig.. hoppas du hörde..❤️❤️❤️❤️ Ett innerligt TACK till dig som gav mig livet.❤️ Vill också uttrycka ett tack till personalen på stenstorps äldreboende som tagit hand om mamma den sista tiden.. änglar som såg människan bakom sjukdomen 🙏🙏🙏 Tack också till arrangörer, kollegor och publik för visad förståelse den här veckan när jag tvingats ställa in jobb.💗 Tack till mina hjärtan hemma , johan och Liam för kramar och tröst , mina vänner..💗 Det finns så mycket att säga om dig.. till dig.. men orden räcker liksom inte till nu.💔 Inbillar mig att du full av liv dansar med morfar i himlen.❤️❤️❤️❤️❤️ ”Vi ses.. bland dimmorna i norr eller i söder.. med drömmen i behåll och med lust att ta vid.. där elden falnar.. men fortfarande glöder” Eva Johansson 440909-180629 Mamma, mormor, farmor, vän, hjälte..❤️ #fuckals #defeatals #ullacarinlindquiststiftelse #hjärnfonden

A post shared by jessica Andersson (@jessica_andersson_officiell) on

Berättade om ALS-diagnosen

Redan i maj valde Jessica Andersson att berätta öppet om sin mammas sjukdom i ett inlägg på Instagram. Bland annat för att väcka uppmärksamhet kring sjukdomen.

”Min mamma fick för tre år sedan diagnosen ALS.. en jävla skit sjukdom som bryter ner allt..

Läs mer: Småbarnspappan Danny, 26, är sjuk i ALS: ”En dödsdom”

Danny är sjuk i ALS men kämpar på tillsammans med Johanna och sonen Neo


Läs mer om:

Dela
(179)Annons


Annons

Laddar nästa sida…