Annons

Annons

Jag vill vara en del i barnbarnets liv

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kvinna på lite drygt 70 år. Jag har två vuxna barn, en dotter och en son. Min son är gift och har just fått sitt första barn, jag har alltså precis blivit farmor. Jag är väldigt glad och lycklig för den lille och har verkligen sett fram emot detta. Jag har både tid och lust att bli en närvarande farmor och önskar så att få ta hand om pojken och hjälpa föräldrarna. Barnets mormor och morfar bor ganska långt bort. Nu efter att pojken föddes har hans mormor kommit på besök och stannat mer än två veckor. Det gör att jag känner mig undanskuffad och att jag inte får vara med. När vi träffats några gånger sitter hon och håller barnet hela tiden utom när mamman ska amma.
Min son och hans lilla familj betyder jättemycket för mig och nu är jag orolig över att inte vara behövd och att inte få en plats i barnbarnets liv. Jag hade själv en farmor som jag var mycket hos och som jag älskade. Just en sådan farmor vill jag vara för mitt lilla barnbarn.
Nybliven farmor

Grattis till att ha blivit farmor för första gången! Jag förstår att du sett fram emot det här och har stora förhoppningar om hur det ska bli. Du har en stor förebild i din egen farmor som har betytt mycket för dig. Det är bra och jag är säker på att du kommer att kunna bli en lika bra farmor som din egen farmor var. Men du behöver inte ha så bråttom. Du har många år på dig att bygga upp relationen med ditt lilla barnbarn och det finns alla chanser för att det här ska bli bra. Jag tycker inte att du ska känna dig utanför för att barnets mormor är där i samband med att barnets fötts. Det är säkert skönt för mamman, som kanske har en annan relation till sin egen mamma än till dig.
Försök att unna mormor att få hålla barnbarnet mycket nu när hon är här. När hon har rest hem kan hon inte hålla på länge och då blir det lättare för dig att få den lille i famnen. I början är det nog inte så att föräldrarna kommer att lämna den lille till dig själv, det blir nog senare när barnet blir äldre. Var glad åt att ditt barnbarn kommer att ha många omkring sig som älskar det – och att du kommer att vara en av dem!

Annons

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…