Annons

Annons

Jag vill ta hand om mitt barnbarn

Dela
(0)

RELATIONER. För ett halvår sedan blev jag farmor till en liten pojke och det är helt underbart. Jag har verkligen längtat så efter barnbarn och var inte säker på att jag någonsin skulle få några. Min son, som är mitt enda barn, är snart 40 år och levde ensam länge innan han träffade sin fru. Sedan gick det ganska fort. Hon är lite yngre än han, 31 år, så de båda ville ha barn ganska snart. Själv har jag fyllt 72 men är pigg och stark. Så du förstår att jag längtat. Jag känner att jag vill ha en bra relation med barnbarnet och längtar efter att få ta hand om honom själv och även att han ska få sova över här.
Men min son och hans fru säger att han inte får sova hos mig än, utan tidigast när han blir ett år. Jag blir väldigt besviken och tycker att de kan lämna honom hos mig redan. Mamman ammar inte längre så jag kan lätt ge flaskan. De vill inte heller lämna honom hos mig på dagarna fast jag ofta erbjuder mig. Däremot är jag alltid välkommen till dem, säger de, och jag är där ett par gånger i veckan. Men jag vill ju ha honom själv och att han vänjer sig vid att vara hemma hos mig och sova också.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Längtande farmor

Jag förstår att du gläder dig över att äntligen ha blivit farmor och att du längtar efter att rå om den lille själv. Men försök att ha lite tålamod och avvakta. I första hand ska den lille knyta an till sina föräldrar och bli helt trygg med dem. Han är ännu så liten, och många föräldrar vill avvakta med att lämna bort barnen tills de blir lite äldre. Just när det gäller att sova borta är de flesta ”barnexperter” eniga om att det bästa är att vänta.

Som tumregel kan man säga att ett barn som är ett år kan sova borta en natt, ett barn som är två år två nätter etc, en bit upp i åldern. Sedan är det förstås väldigt individuellt och det viktiga är att barnet är fullständigt tryggt med den som det sover hos. Det låter jättebra att du är välkommen att hälsa på ditt lilla barnbarn ofta och det tycker jag att du ska utnyttja. Lek, läs och sjung för honom så kommer han att känna sig trygg med dig. Er tid tillsammans kommer!

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…