Annons

Annons

Jag vill inte träffa min tjej i smyg!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kille som är 17 år och som träffat en jämnårig tjej som jag tycker jättemycket om. Hon tycker om mig också, och vi träffas lite i smyg. Anledningen är att hon är från ett annat land och absolut inte får träffa killar och speciellt inte en svensk kille som jag. Det är hennes pappa som bestämmer det här men även hennes mamma och äldre syskon säger att det inte går att hon träffar någon innan hon är gift. Jag tycker det är konstigt att man kan tänka så. Jag tycker inte om att behöva smyga och vi får så lite tid ihop. Jag tycker att hon ska strunta i vad hennes familj säger och berätta för dem att vi är ihop. Jag vill verkligen att det ska fungera för jag tycker jättemycket om henne. Tror du att hennes familj kommer att kunna acceptera mig om de får vänja sig? Vad ska vi göra?
Kär kille

Tyvärr är jag inte säker på att din kärlekshistoria med den här flickan har så stora chanser. Ni slåss med ett väldigt stort problem som bottnar i att många invandrarfamiljer har helt andra normer och traditioner än vi här i Sverige. Det gör att många ungdomar från dessa familjer hamnar mittemellan det svenska och kulturen från det egna hemlandet. Det kan bli riktigt svårt och slitigt för många. Det här handlar inte bara om att hennes föräldrar ska acceptera dig utan att de i så fall ska ändra hela sitt synsätt på hur det fungerar här i Sverige. Och det kan ta tid, om det ens sker under föräldrarnas levnad. Hennes familj försöker skydda henne från något som i deras ögon inte är rätt och bra, vilket ibland kan vara svårt för oss att förstå.
Jag tycker inte att du ska pressa den här tjejen att gå emot sin familj, för det försätter henne i en mycket svår situation. Om hon gör det av sig själv är det en annan sak, men pressa henne inte. Hon riskerar att få hela sin familj emot sig och det är hon kanske inte villig att få när hon fortfarande är så ung. Kanske gör hon det senare eller så accepterar hon sin familjs traditioner. Som sagt, detta är en mycket svår problematik.

Annons

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…