Annons

Annons

Jag vill inte städa åt min dotter

Dela
(0)

RELATIONER. Min vuxna dotter förväntar sig att jag ska sköta hennes och hennes sambos hem eftersom jag är pensionär och har så mycket tid och ”ingenting att göra” som hon säger. Jag hjälpte dem ett tag när hon var sjuk, men nu när hon är frisk och stark igen verkar hon vilja att jag ska fortsätta. Jag vet att de jobbar mycket, men jag har ingen lust att ta på mig att tvätta och städa åt dem. Det har jag gjort så mycket ändå i mitt liv som ensamstående med två barn. Nu skulle jag vilja slippa allt sådant, mer än det lilla som blir i mitt eget hem. Jag vill kunna njuta av tillvaron, även om jag inte har så många måsten. Jag tycker om att promenera, lösa korsord och läsa böcker, allt det som min dotter kallar ”ingenting att göra”. Jag vill inte bli ovän med min dotter men inte heller utnyttjad. 

Annons

Ej städerska

Nej, jag tycker absolut inte att du ska låta dig utnyttjas av din dotter. Du har all rätt att välja att ”göra ingenting” och njuta av saker som du inte hunnit med under åren som mamma och yrkesverksam. Du har verkligen ”gjort ditt” och ska inte behöva sköta hushållet i din dotters och hennes sambos hem. Det var omtänksamt att du hjälpte henne då hon var sjuk och behövde det, men tråkigt att hon sedan förväntar sig att du ska fortsätta. Du behöver prata med din dotter om det här och berätta hur du känner och tänker. Säg att du gärna hjälper henne om hon behöver någon gång, men inte regelbundet. Hon borde förstå och acceptera utan att bli sur, men om hon nu blir det så får du låta henne sura ett tag. Förhoppningsvis går det över.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…