Annons

Annons

Jag vill inte sluta röka!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kvinna på 34 år som brukar röka fem cigaretter om dagen och har gjort det i många år. Jag vet förstås alla hälsorisker men väljer ändå att röka. Jag tycker att det är skönt och avkopplande och röker inte så mycket. Det är inte lätt att vara rökare i dagens samhälle och man känner sig ifrågasatt. Hemma röker jag på balkongen eller under fläkten. Jag har aldrig låtit mig påverkas av någon annan för att sluta. Problemet nu är att jag träffat en man och blivit väldigt kär i honom och han i mig. Men så visar det sig att han är allergisk och väldigt känslig för rök. Han ber mig hela tiden att låta bli att röka och några gånger har han gått hem efter att jag har tagit en cigarett eftersom han säger att han mår dåligt. Nu pratar han om att ställa ultimatum och att jag måste sluta om vi ska fortsätta ses. Jag tycker inte om att bli styrd av någon och tycker att han överdriver. Vi bor inte ihop så det kan väl inte vara så farligt. Jag är väldigt kär i honom, men just när det gäller rökningen vill jag inte bli styrd.
Njutningsfullt

Annons

Oj, det var väldigt vad rökning var känsligt för dig! Jag är därför rädd för att jag nu kommer att trampa på din ömma tå. Självklart är det du själv som bestämmer om ditt liv, din hälsa och din rökning. Men har du funderat på varför den är så viktig för dig? Vad är det som gör att du inte kan tänka dig att offra rökningen ens för din stora kärlek? Den man som du är kär i mår dåligt av att vara i din närhet när du rökt och försöker få dig att sluta röka. Det gör han uppenbarligen av kärlek till dig och för att han ska slippa må så dåligt att han tvingas åka hem. I stället vill han kunna umgås med dig och vara i din närhet.
Jag tycker att du ska fundera ordentligt på hur du vill göra och om du verkligen ska offra den här mannen och hans kärlek för att kunna njuta av något som vi alla vet att det inte finns någonting positivt med. Finns det inte någonting annat du kan njuta av? Den här mannens närhet och kyssar t ex. Det är ditt val, men jag vet vad jag hade valt!

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…