Annons

Annons

Jag vill inte att min dotter ska svära

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har en dotter på fyra år som jag har varit hemma med fram tills nu då hon börjat på förskola. Hon är ganska lugn och stillsam av sig men trivs bra på förskolan. Där är dock några barn som är ganska vilda och har ett väldigt tråkigt språk. De svär och säger hemskt fula ord, vilket jag har hört flera gånger. Jag tycker det är hemskt och undrar om förskolan bara accepterar att barnen pratar så. Jag vill inte att min dotter har ett sådant språk och hemma hos oss svär vi aldrig. Jag märker att hon reagerar och börjar säga de orden ibland. Nu har hon blivit vän med en annan flicka och de vill gärna leka efter förskolan och på helgen, vilket är kul. Men jag har märkt att den här flickan också svär och jag har hör min dotter och den här kompisen svära på dotterns rum. Vad kan jag göra?
Svordomar

Annons

Ja, ibland kan man bli förfärad över vilka ord barnen använder och kan. Det låter inte trevligt och det passar inte alls när små barn pratar så. Tyvärr är det vanligt att barn har en period då de använder den här typen av ord och tycker att det är spännande. Det brukar avta efter ett tag om man själv visar att man inte accepterar det och inte heller själv använder sig av dessa ord. Barn gör ju som vi vuxna gör.
Jag tror inte heller att de flesta förskolor eller skolor accepterar sådant här tal från barnen. Det bästa är dock att du tar upp det med personalen och berättar vad du har hört och hur din inställning är. När din dotter leker med sin kompis hemma hos er tycker jag att du ska ingripa så fort du hör att de använder fula ord. Säg att du inte vill att de säger dessa ord hemma hos er, och berätta gärna om andra ord som de kan använda i stället.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…