Annons

Annons

Jag vill fortsätta arbeta efter pensionen

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har nyligen blivit pensionär men känner att det egentligen var för tidigt. Tyvärr fanns det ingen möjlighet för mig att fortsätta arbeta där jag var eftersom företaget la ner. Så här sitter jag med mycket energi och lite pengar. Min pension är väldigt liten och jag lever ensam så det är svårt att få det att räcka till. Nu undrar jag om du har några tips på något jag kan göra för att dryga ut pensionen och känna mig lite nyttig samtidigt? Jag kan göra allt möjligt eftersom jag är glad och pigg och älskar både djur och människor. Säg inte att jag ska samla och panta burkar bara för det har jag ingen lust med. Inget ont i det, men jag vill helst göra annat och gärna träffa lite människor.
Pigg men fattig

Annons

Så härligt att du känner dig pigg och arbetsför. Jag tror det finns en del du kan göra förutom att samla burkar för att dryga ut din pension och känna dig nyttig. Du skriver att du älskar djur och människor, så ett sätt är att erbjuda dina tjänster som barn- och djurvakt. Det finns säkert många som vill ha en pålitlig dam som extrahjälp till barnen, eller de som behöver hjälp att gå ut med hunden eller passa djur vid kortare resor. Om du vill ha motion kan du t ex gå ut med reklam med chansen att springa i trappor. Kanske finns även någon äldre som kan tänka sig att betala en slant för att få lite sällskap i hemmet, hjälp med lättare hushållssysslor, eller barn som behöver hjälp med läxor. Du kan starta en liten enskild firma så du kan betala skatt eller ta kontakt med ett bemanningsföretag som anställer pensionärer, t ex Pensionärspoolen eller Veteranpoolen. Bara din fantasi sätter gränser.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…