Annons

Annons

Jag vill bli en bättre pappa

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en man med tre barn varav två är från mitt förra äktenskap. Det är två pojkar på 8 och 10 år och det är dem detta gäller. Jag har också en liten dotter med min nuvarande fru och hon är snart 2 år. Min förra fru anklagar mig ofta för att vara en dålig pappa till pojkarna och hon har delvis rätt. När vi separerade mådde jag dåligt och höll mig undan och träffade dem bara då och då. När jag träffade min nuvarande fru var jag också upptagen med henne och hade kanske inte så mycket tid. Men jag har alltid älskat barnen och skulle vilja träffa dem mer. Mitt liv är stabilare nu och då skulle jag vilja att de kom oftare till mig och fick träffa sin lillasyster. Jag tycker att barnen är så stora nu att de skulle kunna ringa om de ville komma hit, men deras mamma säger att jag måste ringa dem och att det inte är säkert att de vill komma. Hon säger att barnen är besvikna och ledsna och att de mår dåligt. Det känns inte så kul att höra, om det nu är sant. Vad kan jag göra? Är det för sent för mig att bli en bättre pappa?
3-barnspappan

Det hedrar dig att du vill bli en bra pappa för dina pojkar. För i ärlighetens namn låter det som om du har svikit dem sedan er separation och jag förstår att deras mamma är besviken. Det kan mycket väl vara så att pojkarna mår dåligt och inte vill träffa dig pga att de känner sig bortvalda och övergivna. Visst är de stora nog för att kunna ringa, men då i betydelsen att de vet hur de ska hantera en telefon. I annan bemärkelse är de barn och du är vuxen. Det är alltså ditt ansvar att se till att er relation blir bra och stabil och där tror jag att du har lite arbete framför dig.
Barn är otroligt lojala och kärleksfulla, så jag tror inte det är för sent för dig. Men du får räkna med att lägga ner både tid och engagemang på att vinna tillbaka deras tillit och kärlek. Likaså kan det nog ta ett tag innan deras mamma vågar lita på att du menar allvar och att du faktiskt kommer att finnas där för dina pojkar också. Det är viktigt att du verkligen menar allvar med detta så att du inte påbörjar något och sedan försvinner igen. Ring dina pojkar ofta och visa intresse för deras vardag. Berätta om deras lillasyster och skicka gärna bilder. Tala med mamman om hur umgänget med dem kan se ut och börja träffa dem regelbundet på dagtid. Visa dem att de är viktiga och be om ursäkt för att du gjorde fel och svek dem. Barn är ofta villiga att förlåta. Säg att du älskar dem och kommer att finnas där för dem från och med nu. Det gäller att visa din kärlek i handling och inte bara i ord.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…