Annons

Annons

Jag vill att vår son ska läsa böcker

Dela
(0)

RELATIONER. Min man och jag väntar vårt första barn, en liten pojke som kommer att födas i december. Vi är jättelyckliga och längtar väldigt mycket. Vi pratar ofta om hur vi vill uppfostra honom och våra kommande barn och tycker lika i mycket. Vi kommer emellertid från väldigt olika hem där t ex böcker har varit väldigt viktigt i min familj. Vi har alla läst mycket och det har funnits massor av böcker hemma hos oss. I min mans hem har däremot ingen läst och i bokhyllorna hos hans föräldrar står bara prydnadssaker. För mig är det viktigt att våra barn kommer att vilja läsa och upptäcka det fantastiska med böcker. Min man tycker inte alls att det är så viktigt. Hur ska jag göra för att våra barn ska upptäcka böckerna och bli intresserade av att läsa?
Bokmal

Gratulerar till er väntade son! Ni har en spännande tid framför er. Alla föräldrar har förväntningar och önskningar för sina barn, vilket är självklart och bra. Men ibland blir det inte alls som man tänkt sig och då måste man som föräldrar ha förmågan att acceptera det. Det enda man kan göra är att visa sina barn de möjligheter som finns.
Naturligtvis påverkar man barnen genom egna intressen och värderingar. Att du och din man tycker olika om detta är inte alls ett problem. Du kan visa era barn böckernas underbara värld och din man kan visa dem annat som han är intresserad av. De flesta barn tycker om att titta i böcker och att man läser för dem. Det är alltså så du ska göra. Sitt med din son och visa bilder i böcker, läs och ha mysiga stunder tillsammans. Böcker är ett bra sätt att pausa i vardagen efter t ex förskolan eller innan man ska sova. Även efter att barn lärt sig läsa själva är det bra att fortsätta läsa för dem. Det är viktigt för deras språkutveckling och det blir en mysig stund och tillfälle att prata om olika saker.
Genom att erbjuda böcker och göra dem till något trevligt och mysigt så ger du barnen möjligheten till ett fortsatt läsande. Men barn är olika, precis som vi vuxna, så det finns inga garantier för att de tar med sig läsningen in i vuxen ålder.

Annons

Har du en fråga om relationer? Fråga Maria!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…