Annons

Annons

Jag vill att min son ska flytta

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är mamma till två vuxna barn som jag alltid har haft ensamt ansvar för eftersom deras pappa helt avsagt sig ansvaret. Det har varit kämpigt många gånger, men kärleken till barnen har gjort att jag klarat det. Nu är den äldsta sonen utflugen och har både jobb och bostad. Han kommer hem och hälsar på och det är så trevligt. Den yngre sonen har haft det lite jobbigare och var ofta sjuk som liten. Därför har jag nog alltid månat lite extra om honom och skämt bort honom sedan hans bror flyttade. Han bor fortfarande kvar hemma och det är därför jag skriver. Tidigare bävade jag för när han skulle flytta men allteftersom åren gått har jag börjat känna att det nog vore ganska skönt. Jag längtar efter att få rå om mig själv och slippa att handla, laga mat och städa när jag inte har lust med det. Så länge min son bor hemma sköter jag markservicen och det skulle vara svårt att ändra det nu. Men jag drömmer om att bara slänga mig i soffan och att slippa alla krav. Sonen har ett jobb, tjänar ganska bra och skulle klara att flytta. Men jag förstår att han trivs med att bli ompysslad här hemma och vi bråkar aldrig. Han betalar en liten summa till mig varje månad. Är jag egoistisk som vill att han ska flytta?
Egoistisk mamma?

Nej, jag tycker inte att du är egoistisk som längtar efter att få börja rå om dig själv. Du har verkligen dragit ett stort lass som varit ensam med dina två barn. Att den yngste dessutom har varit mycket sjuk som liten gjorde säkert inte saken lättare. Du har egentligen helt klart för dig att du nog skämt bort din minste son lite grann. Men det är lätt hänt och ingen större skada är nog skedd. Det låter som om ni har det ganska mysigt tillsammans därhemma och någonstans är det säkert skönt för dig att rå om honom och ha honom kvar.
Den här dubbelheten inför hans flytt gör det svårt för dig att vara tydlig mot honom och ställa krav. Men du kanske ska försöka göra det snart ändå. Jag tycker att ni kan komma överens om att dela på hemarbetet så länge han bor kvar. Låt honom handla, laga mat och tvätta varannan gång – så kan du slänga dig på soffan ibland. Det är också bra för honom som en förberedelse inför att han snart ska klara sig själv. Låt honom helt enkelt ta mer ansvar! Sedan bör du prata ut med honom om det här med att flytta och tillsammans sätta upp ett mål för när det är rimligt att han faktiskt flyttar. Sedan kan du träffa dina söner när du har lust, slippa ansvaret helt och bara njuta av deras sällskap. Det är du värd!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…