Annons

Annons

Jag var så kär i Anna att jag knappt kunde andas!

Dela
(0)

På Spåret-mästaren Peter Apelgren och journalisten Anna Mannheimer hade jobbat länge ihop med humorprogrammet ”Rally” i P3 innan kärleksklockorna började ringa. Först ringde de hos Peter som började uppvakta Anna intensivt.

Annons

– Jag insåg plötsligt att jag saknade Anna när vi inte sågs, att jag tänkte på henne alldeles för mycket. Och sedan fattade jag att det här gick inte, jag kunde ju knappt andas utan henne, säger han i Hemmets Veckotidning nr 18.

Att Peter var så förälskad i henne kom som en total överraskning för Anna.
– Vi hade alltid väldigt roligt när vi jobbade tillsammans och gjorde sketcher, men att vi skulle vara ett par fanns inte i min värld.
Och det gjorde det inte under lång tid. Men efter ett års intensiv uppvaktning var även Anna förälskad.
– Det gick inte att stå emot Peters enträgna, romantiska, roliga och stundtals galna uppvaktning, förklarar Anna med ett leende. Det var ett underbart bombardemang av blommor, brev, telefonsamtal, små sånger, tavlor och presenter.

I år är det elva år sedan Anna och Peter gifte sig, men för dem är det ännu viktigare att deras dotter Olga fyller elva år. Olga är adopterad från Kina och kom till Sverige 2002. Paret talar nästan i mun på varandra i sin iver att beskriva sin älskade dotter.
– Hon är så underbar, en sådan fin människa, förklarar Peter och lyser av stolthet. Även om hon kan bli arg på ett annat barn vill hon inte säga något elakt, för då kanske det barnet blir ledset.
– Ja, det finns bara ett sådant barn på jorden och tänk att vi fick det, fortsätter Anna. Vi är så förälskade i henne!
Men det finns en annan sida av adoptiv-föräldraskapet som inte är lika underbar. Plumpa kommentarer från omgivningen. Och även om både Anna och Peter kan ge svar på tal, har de ibland blivit förstummade över uttalande som ”en sådan där skulle man ha” som om deras dotter var en liten hundvalp eller ”vad ni är goda som gör detta!”.
– Ungefär som om vi lämnade blod, menar Peter med ett talande ansiktsuttryck.
– Folk säger ofta ”vilken tur att hon är så söt”. Som om att nu när ni inte kan få barn själva, så var det ju bra att hon inte var ful, förklarar Anna. Jag tycker jag kan ta mycket, men det blev väldigt förvirrande för Olga när de på dagis undrade om hon träffat sin riktiga mamma, när jag stod vid sidan om henne.
I dag går Olga i tredje klass och är väl medveten om sitt ursprung. Olga kommer från Leping, en stad i sydöstra Kina, med fyra miljoner invånare. När hon är stor nog kommer hela familjen åka tillbaka till Kina. I familjen ingår också Olgas storebröder Hector 24 och Wilmer 19 år, Peters söner och Annas styvsöner.
– Det har alltid fungerat väldigt bra mellan oss, killarna är underbara och jag är väldigt stolt över att vara styvmamma, betonar Anna.

Humorn är en viktig ingrediens i Peters och Annas vardag, parad med en stor diskussionsglädje. De pratar inte i mun på varandra, men nästan.
– Det finns alltid någon tanke eller idé som man vill bolla med den andre, och det är jätteroligt, förklarar Peter.

Anna om Peters bästa sidor:
Han är väldigt fördomsfri, entusiastisk och omtänksam. Och Peter är nog den gladaste jag känner,
Sämsta sidor:
Visst mått av självgodhet och väldigt slarvig. Peter är också väldigt bra på att starta olika projekt, men han är ingen avslutare, så därför är det Peter som river ner allt i hallen när vi ska renovera och jag som gör det sista spacklandet.

Peter om Annas bästa sidor:
Anna är helt oförutsägbar och det är så roligt eftersom jag aldrig kan räkna ut vad hon ska säga eller göra. Plötsligt kommer hon hem och berättar att hon ska börja dansa hip hop, det är så häftigt! Men Anna är också väldigt omtänksam, hederlig och rättskaffens.
Sämsta sidor:
Att hon spionerar och kontrollerar allt jag gör! Inte av svartsjuka utan för att hon inte kan låta bli att lägga sig i saker.

Läs mer:

Tommy Nilsson berättar om de svåra åren

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig

Claes Malmberg: Ensamheten har gjort mig till en bättre farsa

Följ med Tina Thörner till barndomens Värmland

Foto: Anna Rehnberg


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…