Annons

Annons

Jag vågar inte ta första steget

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kvinna på 40+ som aldrig har haft en man. Jag har varit förälskad i många, både äldre eller yngre, men har dålig erfarenhet av alla. Jag ser män och de ser mig, och jag har haft många män och killar efter mig, ända sedan skoltiden. Men jag är rädd för att bli kär på grund av mina släktingar. De tycker inte att jag ska träffa någon och ändå verkar det som om de vill det. Jag känner mig kluven över det. Jag är inte desperat för jag tror att det skulle bli fel då. Ett problem är att jag har fått skamliga förslag av perversa män vilket är jobbigt. Jag vill träffa en man, hålla mig till honom, och att kärleken stärks mellan oss. Men män verkar tycka att kvinnan ska ta första steget. I början av detta år la jag märke till en man. Det känns naturligt att prata med honom och jag tycker att hans personlighet gör honom vacker och han ser bra ut. Min rädsla är att detta är ännu en förälskelse så jag vågar inte ta första steget. Ändå kanske jag måste det, för att få reda på vad han tycker om mig. Jag vet bara inte hur man gör! Han är en väldig snäll och trevlig man.
Initiativ-tjejen

Annons

Det låter som om du har en hel del dåliga erfarenheter av män och att du träffat helt fel typer. Därför är det bra att du är försiktig och inte tar första bästa. Tyvärr har man aldrig garantier för hur ett förhållande ska utveckla sig och om känslorna ska djupna. Man tar alltid en viss risk när man påbörjar ett förhållande. Det kan hända att man blir sårad eller så kan allt bli fantastiskt. Men om man inte vågar så händer ingenting alls. Jag tycker att du ska tänka så. I dag spelar det ingen roll om det är mannan eller kvinnan som tar kontakt. Tvärtom kan det vara bra att du tar kontakt och försöker styra det som du vill. Fråga den här mannen om han vill ta en fika, gå en promenad eller gå på bio. Då får du se hur det känns. Om ni båda har känslor för varandra brukar saker hända ganska naturligt. Du ska bara göra sådant som känns rätt och bra för dig och ingen annan.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…