Annons

Annons

Jag tror att min granne bryter mot lagen!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en man som har en ung familj som granne. De är väldigt trevliga och vi brukar prata ibland. De har två små barn som är runt 4–5 år. Mannen arbetar mycket borta och kvinnan är då hemma ensam med barnen. Hon har någon gång beklagat sig över att det är jobbigt eftersom hon inte har körkort och därför måste cykla eller gå överallt med barnen. Men plötsligt har jag sett henne köra med barnen vid några tillfällen. Jag tycker att hon sett skuldmedveten ut då hon sett att jag sett henne. Nu undrar jag om hon kör bil med sina barn utan körkort? Det vore förfärligt och tänk om någonting händer. Jag vill inte bli medskyldig till någonting sådant och undrar därför vad jag ska göra. Vad tycker du? Jag funderar på om jag ska göra en polisanmälan men vet inte om det är bra. Kanske ska jag prata med henne i stället, men tänk om hon ljuger för mig då. Jag är väldigt orolig, både för henne och barnen, men också för andra trafikanter. Tacksam för ditt råd i denna fråga.
Laglydig

Annons

Det är bra av dig att du är uppmärksam och tänker på säkerheten för familjen inklusive andra trafikanter. Jag tycker nog att du ska börja med att prata med mamman. Att hon ser skuldmedveten ut kan vara i din fantasi och kanske har hon faktiskt tagit körkort nu. Men när du träffar på henne tycker jag att du ska fråga. Säg gärna att du minns att hon berättade att hon inte hade körkort och att du nu sett henne köra. Fråga om hon tagit körkort nyligen. Om hon säger ja kan du säga att du är glad för hennes skull, gratulera och be att få se det. Om du får det är allt ur världen, men om hon inte vill visa det kan du faktiskt vara ärlig och säga att du är bekymrad över att hon kör olagligt och att du är orolig för henne och barnen. Då förstår hon att det är av omsorg som du bryr dig. Skulle du fortfarande tro att hon kör olagligt tycker jag att du kan kontakta polisen. Då har du verkligen gjort vad du har kunnat. Ibland är det bra med lite civilkurage!

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…