Annons

Annons

Jag säger tack – och på återseende!

Dela
(0)

Tack & hej! Nästa blogg skriver vi från Shanghai!

 

Det här blir det sista inlägget för mig på Loppisbloggen. Varför? Jo, livet blir inte alltid som man tänkt sig, det blir ibland mycket bättre!

Min man har fått jobb utomlands och därför drar vi snart till Shanghai, hela familjen.

Annons

Och på följdfrågan svarar jag: Nej, du kommer inte att sakna mig varken i Hemmets Veckotidning eller här på hemmets.se.

Mina krönikor om Livet på landet (klicka här) fortsätter som om ingenting har hänt (nästan). Framåt hösten blir det också en ny blogg här på hemmets.se! Kommer jag att göra loppisfynd i Shanghai? Det vet jag inte.

Gilla Hemmets på Facebook

Men jag gissar att jag kommer att ha rasande mycket tid att inreda ett hem från scratch, testa pysselidéer, laga nya recept, undvika en överhängande 40-årskris och undersöka livet på ett annat ställe, helt enkelt.

Med mig på bloggresan har jag en ljusblond, 5-årig assistent som tror att han ska jobba som fotomodell och är lite för verbal för sitt eget bästa.

Med mig till Kina har jag förstås också mina alter egon Hyacinth & Hjördis. Hyacinth sover inte på nätterna just nu. Men eftersom hon inte kan greppa vad det innebär att lämna livet på landet fastnar hennes oroliga tankar alltid på samma fråga: Vad i hela fridens namn har man på sig på Familjedagen på Internationella Skolan? Hon vill ju så gärna passa in och göra ett gott intryck…

Hjördis, då? Tackar som frågar. Hon är förstås helt uppspelt och glad som en hundvalp. Leopardtightsen från rean har hon redan packat ner, liksom den ostämda gitarren och alla blandband från 80-talets melodifestivaler. Dessutom har hon lärt sig två ord kinesiska, ”mei wenti”. Det betyder inga problem och sammanfattar hennes syn på det mesta. Inte bara inför flytten.

Maria, det vill säga jag, består för tillfället av 90% Hjördis och 10% Hyacinth.

–          Kan vi inte bara låta Hyacinth stanna hemma, säger maken, men det kan jag inte lova. Om vi ska ha mat på bordet och få barnen i skoluniformen måste vi nog ta lite hjälp av Hyacinth, trots allt.

Nu tar jag alltså en paus. Vill du fortsätta följa mig är du välkommen att adda mig på Instagram, där jag heter @bysvemark. Det går att läsa som by-Svemark (som i by-fåne), eller, om man vill kosta på sig att vara internationell, som by (av) Svemark.

Har du inte redan gillat Hemmets Veckotidning på Facebook – passa på att göra det nu, så du inte missar när bloggen drar igång!

Tack & på återseende!

Av MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…