Annons

Annons

Jag såg ut som skäggiga damen!

Nadja Brodlic är väl bekant med oönskad och generande hårväxt. Från att i många år besvärats av hår på benen och under armarna fick hon en dag en riktig chock: - Helt plötsligt började mustaschen att växa!

Dela
(29)

Nu kan Nadja ha kort klänning på sej igen

Nadja Brodlic visar gärna upp sig – all generande hårväxt är ju borta!

Läs mer: Laser löser problemet för alltid

Läs mer: 3 metoder som tar bort hårväxten

Redan som ung hade 50-åriga Nadja Brodlic i Malmö problem med oönskad kroppsbehåring. Efter att ha provat allt från vaxning till kemiska hårborttagningscrèmer blev det enklast att raka benen och armhålorna när hon duschade. Men efter några år blev huden i armhålorna så pass irriterad att Nadja drabbades av inåtväxande hår med inflammerade bölder och operation som följd.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

—Jag fick ligga med dränage i två veckor, berättar Nadja. Ärren efteråt blev väldigt fula.

När Nadja inte kunde fortsätta med rakningen började hon använda hårborttagningscrèmer. Att låta håret vara kvar på kroppen var uteslutet. Men det hindrade henne från att vara spontan.

—Jag kunde inte gå till stranden eller ha på mig klänning när jag ville, utan behövde alltid planera det flera dagar i förväg.

Hormonrubbning

För nio år sedan drabbades Anja dessutom av PCO, polycystiskt ovariesyndrom, en hormonrubbning som ytterligare försvårade hennes liv.

—Helt plötsligt började mustaschen att växa, det var hemskt! Till en början försökte jag dra ut hårstråna med pincett, men det blev ju bara värre.

Nadja gick till läkaren och fick medicin, men blev dålig av den. Och behåringen fortsatte sprida sig ut sig på haka, hals, bröst, armar och ben.

—Jag såg ut som skäggiga damen med tjock svart hårväxt! Och ju mer jag rakade mig, desto mer växte det, det var väldigt jobbigt.

Den ökade hårväxten gjorde Nadja förtvivlad. Till sist vågade hon inte visa sig ute bland folk.

—Jag kände mig aldrig ren eller kvinnlig och huden var alltid torr.

Nadja kämpade med sina besvär en längre tid, tills en väninna tipsade henne om att vända sig till en laserklinik.

—Det finurliga med laser är att ju grövre och mörkare hårväxt du har, desto effektivare är behandlingen.

Och det stämde. Efter två omgångar laserterapi började Nadjas hårväxt plötsligt att avta.

—Jag satt på en uteplats med en väninna när hon sa: ”Har du sett?” och pekade på mina axlar. De var fulla med hårstrån, som mjäll. De hade dött och ramlat av. Jag var helt chockad!

Slät hud

Nadja beskriver behandlingen som en liten snärt på huden.

—Det blir lite varmt och sticks lite, men det gör inte jätteont. Vaxning är sju resor värre. Behandlingen slätade dessutom ut alla ärr, finnar och förstorade porer ut så min hud är slät som en baby, förklarar Nadja med ett stort leende.

Totalt har Nadja fått sex IPL-behandlingar, en gång varannan månad under ett års tid. All hårväxt, utom på huvudet, är borta.

—Jag har fått en ny livskvalitet! Nu har jag ofta kjol och ärmlöst och behöver bara packa bikinin om jag ska i väg och bada. Dessutom har jag gjort en fin tatuering – en fjäril på ena vaden. Tänk, jag som nästan behövde kam tidigare, säger Nadja och skrattar.

 


Läs mer om:

Dela
(29)Annons


Annons

Laddar nästa sida…