Annons

Annons

Jag längtar efter en familj

Dela
(0)

KVINNOLÄKAREN. Efter att ha blivit uppfostrad i ett strängt religiöst hem brottas jag med en väldig skev syn på min egen kropp och min sexualitet. Jag vill ogärna visa min kropp utan döljer den gärna så mycket jag kan, och fast jag kan känna både lust och längtan klarar jag inte nära relationer. Hur ska jag göra? Jag är snart 40 år och vill inget hellre än att ha en familj, men hur ska det gå till?
Längtande läsare
Jag tycker du ska börja utforska din egen kropp och sexualitet själv och lära dig njuta av den, om du inte redan gjort det. Första steget är att själv bli bekväm med din kropp och nakenhet. Sedan tror jag det vore bra att du tar kontakt med en samtalsterapeut, psykolog eller kurator, för att prata om det trauma din barndom orsakat dig. Barndomsupplevelser kan sätta väldigt djupa spår och ibland orsaka knutar som är svåra att lösa själv! Kanske kan en terapeut hjälpa dig att våga öppna upp för andra och närma dig en partner. Nuförtiden är det många kvinnor som skaffar barn själva och det är ju ytterligare en möjlighet att fundera över. Man kan även välja att plocka ut egna ägg och frysa ner, om man vill behålla förmågan att skaffa egna barn senare. Detta kan vara ett alternativ för dig, om du tror det kommer dröja länge innan du är mogen att fatta ett sådant beslut. Hos kvinnor finns ju tyvärr en biologisk begränsning, genom att kvaliteten på äggen med åldrandet blir sämre. Jag tror det är bra att du börjar fundera över alla alternativ.

Annons

Har du en fråga till kvinnoläkaren? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…