Annons

Annons

Jag känner mig tvingad att handla när jag går på homeparty

Dela
(0)

PENGAR. Jag har börjat umgås med en grupp damer som ofta bjuder hem till så kallade homepartyn. Det säljs allt möjligt – ljus, dyra burkar och kläder. Damerna är väldigt trevliga, men jag tycker inte om att hamna i situationer då jag känner mig tvingad att köpa saker. Jag har snart inte råd att gå på deras partyn, men jag vill ju inte mista mina nya vänner…
Gunilla

Annons

Homepartyn kan vara ett bra sätt att träffa nya människor, men precis som du beskriver finns det en förväntan på att man ska handla. De som arrangerar tillställningarna vill naturligtvis gärna sälja sina produkter eftersom de är intresserade av att göra förtjänst. Men på samma sätt som du inte behöver känna dig tvingad att handla bara för att du går in i en butik finns det inget köptvång bara för att du är inbjuden till ett homeparty. Ärlighet brukar som bekant vara längst, så jag föreslår att du är uppriktig mot dina nya väninnor och berättar att du kommer till träffarna eftersom du uppskattar deras sällskap så mycket. Du kan också förklara att du tycker det är roligt att inspireras av sakerna som presenteras på era träffar men att du redan har tillräckligt många saker i ditt hem.
Jag tycker det är starkt av dig att vilja stå emot köptrycket. De äkta vännerna som du träffar kommer att vilja fortsätta umgås oavsett om du handlar eller inte.

Har du en fråga om pengar? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…