Annons

Annons

Jag känner mig ensam och isolerad

Dela
(0)

RELATIONER. Jag känner mig så oändligt ensam och vet inte vad jag ska göra. Många av mina vänner är döda och jag har aldrig skaffat familj. I mitt arbete reste jag mycket och hade vänner runt hela världen, men det hjälper föga nu på ålderns höst. Jag har aldrig haft någon riktig hobby eftersom mitt arbete tagit all min tid. Därför vet jag inte riktigt vad jag ska ägna dagarna åt. Fram till för ett par år sedan hade jag några vänner och vi brukade träffas regelbundet och prata, promenera och spela kort. Men nu är några döda och någon senil. Har du något tips att ge mig på hur jag ska komma ur det här tråkiga? Jag bor i min lilla lägenhet i en medelstor stad så jag är ganska isolerad.
Tråkigt liv

Annons

Det är inte lätt att bli ensam och se vännerna försvinna. Men om du fortfarande är pigg kanske du kan hitta nya vänner. Varför inte kontakta något äldreboende i närheten och se om det finns några där som du kan umgås lite med? Många äldre skulle bli glada över någon att promenera med, spela kort med eller liknande. Du skulle också kunna sätta upp en lapp i din lokala matbutik och på så vis hitta någon annan ensam person som vill ha sällskap. Sök dig gärna till ställen där det finns många andra och försök starta samtal. Biblioteken kan ibland vara rena guldgruvan när det gäller aktiviteter man kan delta i.

Om du inte själv har internet kan du be personal på just biblioteket att hjälpa dig hitta tex någon spelklubb i närheten med personer som spelar kort. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad du skulle kunna hitta på för att slippa vara så isolerad. Lycka till!

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…