Annons

Annons

Jag känner i huvudet när det ska bli väderomslag!

Dela
(0)

Efter drygt 20 år med huvudvärk och migrän har Janine Cottier Litzén lärt sig att lyssna på sin kropp. När det drar ihop sig till lågtryck ser hon till att ta det lugnt så att värken kan ebba ut.

– Att göra något praktiskt som skingrar tankarna kan hjälpa lika bra som en värktablett, berättar hon i Hemmets Veckotidning nr 29.

Annons

Sommarens skiftande väder har ofta ställt till det för Janine.

– Himlen kan vara blå när jag känner ett tryck i bakhuvudet vid nacken och i tinningarna som kan förvandla sig till en smärta. Då vet jag att det är ett väderomslag på gång.

Insikten om sambandet med vädret har minskat Janines rädsla för att huvudvärken kan vara farlig, något som i sin tur haft en positiv effekt på huvudvärken.

– Nu när jag vet att det beror på vädret kan jag lättare ta avstånd och låta värken passera. Idag behöver jag sällan ta någon Alvedon eller Ipren, säger hon.

Elisabet Waldenlind, docent och överläkare vid neurologiska kliniken på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, svarar i tidningen på våra frågor om huvudvärk.

– De flesta former av huvudvärk anses som ofarliga, men när huvudvärken uppträder oförklarligt och är svår att hantera ska man kontakta sin husläkare som kan remittera vidare till en specialist om det behövs. Andra varningsflaggor är om huvudvärken kommer tillsammans med svimningar, krampanfall, hög feber och förvirring, då kan den bero på en annan bakomliggande sjukdom, säger hon.

Läs mer i tidningen där du också får tips om hur man kan bli kvitt huvudvärken!

Foto: Christina Mellberg, Anna Rut Fridholm


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…