Annons

Annons

Jag gråter hela tiden

Dela
(0)

RELATIONER. Hur ska jag göra för att inte vara så känslig? Jag börjar väldigt lätt gråta om jag ser något på tv eller om någon berättar något sorgligt. Jag har nog alltid varit känslig, men jag tycker att det har blivit värre den senaste tiden. Min pojkvän skrattar åt mig för att jag gråter så lätt, men han brukar också trösta mig. Men ibland börjar jag gråta på jobbet eller vid andra tillfällen och det är inte så kul. Jag vill sluta med det här, men jag vet inte hur jag ska göra. Jag märker att omgivningen ibland tittar undrande på mig och det känns väldigt jobbigt. Min mamma har berättat att hon också var känslig som ung, men nu har hon inga problem även om hon lätt gråter när det är en sorglig film. Vad ska jag göra?
Lipsill
Jag tycker inte att det är något fel att vara känslig och att känna medkänsla när man ser eller hör någonting sorgligt. Det är en bra egenskap att kunna leva sig in i ledsamma situationer, även om jag förstår att det ibland kan kännas lite jobbigt att börja gråta.
Människor är olika känsliga och har olika lätt att beröras. Man kan också vara olika känslig i olika perioder av livet och påverkas olika mycket av det man ser och hört. När man är inne i en svår och jobbig period kan man ha lättare att beröras och andra gånger, när man i övrigt mår bra, kanske man inte berörs lika lätt. En del människor blir mer härdade med åren, medan andra kan bli känsligare på äldre dar. Jag tycker inte att du ska skämmas för det här. Se i stället till att alltid ha pappersnäsdukar till hands så att du kan torka tårarna, snyta dig och dölja din gråt om det känns bättre för dig.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…