Annons

Annons

Jag blev rånad av den falska hemtjänsten

Kvinnorna från hemtjänsten var så rara och trevliga. Rune skämdes lite över att han varit misstänksam. Men det hade han all anledning att vara. Kvinnorna hade lurat honom.

Dela
(0)

rånad av hemtjänsten

 

Jag är 94 år och handikappad. Höger ben är amputerat och tre tår är bortopererade på vänster fot och jag sitter därför i rullstol. Jag bor hemma och har hjälp av hemtjänsten.

För en tid sedan var jag hemma hos en god vän som bor i samma hus och hade därför meddelat hemtjänsten att de inte behövde komma på kvällen, eftersom min vän hjälpte mig hem och tog av min specialsko. Vid nio ringde telefonen.

Annons

—Hej Rune! Det är hemtjänsten, kan vi komma upp?

Min tanke var då att det inte hade kommit fram till hemtjänsten att jag inte behövde hjälp den här kvällen. I efterhand minns jag inte om de låste upp dörren eller om jag öppnade för dem.

Två mycket trevliga kvinnor kom in och frågade hur jag mådde och om jag behövde hjälp. Jag rullade ut i köket och den ena satte sig på en stol medan den andra sa att hon skulle gå på toaletten.

—Du har en stor och vacker lägenhet. Får jag titta mig omkring? sa kvinnan i köket.

Intet ont anande följde jag med henne och visade runt. Jag hörde att den andra kvinnan var i köket och spolade vatten i diskhon. Eftersom jag inte hade någon odiskad disk blev jag misstänksam och rullade ut i köket.

—Jag är bara lite törstig, förklarade kvinnan och jag rullade tillbaka till rummen.

Rundvisningen fortsatte medan den andra kvinnan var ostörd i köket. Efter en stund sa de att de skulle gå och avlägsnade sig båda två.

Visakortet var borta

Jag kände mig misstänksam och rullade ut i köket och tittade i min plånbok som låg delvis dold under några tidningar på köksbordet. Mina två hundralappar låg kvar i den och jag skämdes lite över min misstänksamhet mot de två flickorna som varit så rara och trevliga.

Vid elvatiden la jag mig och somnade direkt, men vaknade igen klockan två på natten och kände en konstig oro. Jag tog mig upp i rullstolen och rullade ut i köket och tittade i plånboken igen. Visakortet var borta! De har blåst mig tänkte jag och ringde polisen. Det tog mindre än en kvart så kom polisen.

De tog kontakt med min bank som meddelade att det gjorts ett uttag vid tiotiden på kvällen, knappt en timme efter besöket hos mig. Kontot var länsat på 16 400 kronor. Pengarna skulle jag betala räkningar och julhandla för. Allt var borta och min jul blev förstörd av två samvetslösa kvinnor, som naturligtvis inte kom från hemtjänsten.

Både tv och tidningar rapporterade om rånet. Det enda jag kunde tänka på var att dessa samvetslösa tjuvar skulle åka fast. Jag fick många bevis på att det finns snälla människor också. Jag fick blommor, telefonsamtal och kort från okända människor som tröstade och stöttade mig. Och då jag senare fick tillbaka pengarna av banken var min glädje stor.

För ett tag sedan läste jag i tidningen att polisen sprängt ligan som rånade mig och flera andra äldre människor. Det känns bra att de kommer att ställas inför rätta.

Jag vill varna alla gamla för att släppa in okända som inte kan legitimera sig hur snälla och trevliga de än är. De vänligaste kan vara de farligaste.

Rune

 

Läs mer

Förvaltaren stal mina pengar

Pengarna har förstört mitt liv

Vår son ville leva lyxliv – men hade inte råd att betala

 

Vill du dela med dig av din berättelse? Fyll i formuläret här eller mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…