Annons

Annons

Jag är rädd att min son och hans fru ska skiljas!

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är farmor till tre barn och orolig för hur min son och sonhustru har det. Det yngsta barnet är bara två år och de verkar inte ha det bra. Jag vet att de har gått på familjerådgivning innan de väntade yngsta barnet, men det verkar inte ha hjälpt. Är det någon idé att gå igen? Sedan det yngsta barnet föddes har min sons hustru blivit så förändrad. Vi har alltid haft en god relation och hon har varit en bra hustru och mamma. Men efter att den yngsta föddes är hon som en helt annan person. Hon sköter inte hemmet som förr, verkar frånvarande och inte glad. Hon är trött och håglös och verkar strunta i familjen. Jag vet att hon och min son bråkar en del och tror att de kommer att skiljas. Men hur ska det bli med barnen och varför har hon blivit så förändrad? De säger inte så mycket till mig men jag har ögon att se med och märker att de inte har det bra. Jag vet att de båda älskat varandra mycket och jag tycker det här är så tråkigt. Jag vill gärna hjälpa dem men hur kan jag göra det? Jag är också orolig för vad som ska hända med barnen om de separerar.
Fru Karlsson

Så tråkigt att din son har problem i sin familj. Det är självklart att du som mamma och farmor är orolig och vill hjälpa, men det är trots allt de båda som måste lösa det här och försöka ta tag i det. Det jag undrar över är den här förändringen som din sonhustru genomgått. Den kan bero på flera saker och förstås bottna i att de inte har det bra. Men det kan också vara så att hon blivit deprimerad sedan yngsta barnets födelse och behöver experthjälp för att ta sig ur det. Jag tror det vore bra om hon kunde gå till en läkare och kolla så att hon inte drabbats av en depression och eventuellt få hjälp att komma ur den. Det kanske gör att de lyckas hålla ihop sin relation.
Jag tycker också att hon och din son kan söka sig till familjerådgivningen igen. Även om de gått tidigare så är situationen annorlunda nu och det är inget som hindrar att man går en omgång till. Om det inte blir för att rädda sitt äktenskap kan de få hjälp att separera på ett bra sätt så att de i fortsättningen ändå kan vara vänner och samarbeta kring sina barn. Om du känner att du kan ta upp detta med dem båda så gör gärna det, annars kan du ta upp det enbart med din son. Erbjud din hjälp i form av att passa barnen eller fråga om det är något annat de vill ha hjälp med. Att finnas och stötta men samtidigt visa respekt för deras privata är ett bra sätt att hjälpa.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…