Annons

Annons

Jag är rädd att bli lämnad

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kvinna i 30-årsåldern som är gravid med tvillingar. Jag har också en dotter på 1,5 år som inte har någon kontakt med sin biologiska pappa. När jag var 15 hade jag min första pojkvän och vi var tillsammans i 8 år men det tog slut när han var otrogen med en gemensam kompis till oss. Det tog lång tid att komma över. Nästa förhållande trodde jag var helt rätt. Men han klagade ständigt på mig och var så svartsjuk att jag till sist lämnade jag honom – och jag har aldrig ångrat mig.
Men jag ältar detta och kan inte släppa det som har varit. Jag är rädd att min man ska tröttna på mig, hitta någon annan och lämna mig. Jag är alltid misstänksam och kan inte slappna av. Jag fastnar i det som varit och det blir tjafs mellan mig och min man pga det här, fast det egentligen handlar om att jag är rädd att förlora honom. Jag vill inte påverkas av allt gammalt men det känns så svårt. Finns det något jag kan göra för att bryta detta mönster?
Trött
Det låter som om du inte riktigt vågar lita på din nuvarande relation vilket förstås är jobbigt för dig. Du väntar tvillingar och har dessutom ett väldigt litet barn med en annan man. Det jag tänker är att du och din nye man inte riktigt hunnit lära känna varandra och skapa en trygg relation än. Du skriver inte varför pappan till din flicka inte finns med i bilden och vad som hände. Var det du som lämnade honom och när hände det? Under graviditeten eller när din flicka var född?
Det är inte konstigt att du funderar mycket på hur det här nya förhållandet kommer att fungera och utvecklas, speciellt som du snart kommer att ha tre barn att ta hand om. Det gör att det är viktigt för dig att det här förhållandet blir stabilt så att du inte plötsligt står ensam med tre barn. Jag tycker att du ska ta upp med din barnmorska att du känner så här och få hjälp att hitta någon att prata med. Det är inte bra för ert förhållande att du är misstänksam, spänd och orolig. Ingen orkar i längden leva med någon som är misstänksam och svartsjuk, så sök hjälp och någon att prata med!

Annons

Har du en fråga om relationer? Mejla oss!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…