Annons

Annons

Jag är rädd att min dotter ska ta livet av sig

Dela
(0)

RELATIONER. När jag var 8 år tog min mamma livet av sig och lämnade mig, min storasyster och min pappa. Jag förstod inte så mycket men kände att mamma valt bort oss och min stora sorg blandades med ilska. Vår pappa är underbar och har försökt ge oss ett bra och tryggt hem men saknaden efter en mamma har han inte kunnat göra någonting åt. Sedan det hände med mamma har min största rädsla varit att någon annan runt om mig självmant skulle välja att dö.

Annons

Nu lever jag med en man och vi har två barn. Vår äldsta dotter har blivit mobbad en del i skolan och plötsligt väcks all min rädsla till liv igen. Man har läst om väldigt unga människor som tagit livet av sig pga mobbning och jag står inte ut med tanken att detta skulle hända oss. Jag har försökt ta upp min rädsla med min man men han förstår inte riktigt. Han har ju inte varit med om att en älskad till honom väljer bort livet. Nu måste jag ha hjälp med hur jag ska hantera alla mina tankar och känslor och också med hur jag ska vara mot vår dotter. Kan jag göra något för att förhindra detta?
Livrädd

Jag förstår att all sorg och rädsla väller upp inom dig igen nu när din dotter mår dåligt. Att mista en nära anhörig genom självmord är oerhört tungt och sätter spår för livet. Även om din pappa fanns där för er och gjorde vad han kunde, så kanske ni hade behövt lite professionell hjälp att klara av situationen. Minns du om du fick någon sådan hjälp?

Jag tror att det vore bra för dig att gå till någon nu och få prata om det här. Din flicka behöver ert stöd i den situation hon är i och då är det bra om du har kraft och ork att finnas där för henne. Vänd dig till din vårdcentral och be att få samtalsstöd.

När det gäller er dotter tycker jag att ni omgående ska kontakta skolan, både lärare och rektor, och berätta om det här. Förhoppningsvis har de en plan för att hantera det. I annat fall ska ni stå på er. Det är fruktansvärt att en del barn tar livet av sig efter att ha blivit mobbade, men som tur var sker det inte för det största flertalet. Det är ändå en svår situation för barnet som man måste hjälpa dem ur.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…