Annons

Annons

Jag är med PT!

Dela
(0)

Trodde aldrig att detta skulle ske med mig, men 48 år gammal har jag gjort som kronprinsessan: skaffat mig en egen personlig tränare! I alla fall de 3 ggr som ingår i årsmedlemskapet på gymmet i Malmö. Svindyrt kort i och för sig, men med motionsbidrag från jobbet och god vilja från mig så funkar det. Kortet betalas med pengar som jag denna vår inte tänker lägga på pizza, hamburgare, glass, kakor, kaffe latte, lösgodis och dubbelnougater. Och på kläder i för stor storlek…

Annons

Jag och PT-Toy igår efter första träffen. Sen svimmade jag – nästan…

 

Första passet blev en häftig om än omtumlande upplevelse. Efter 10 minuters uppvärmning på cykel och en kort intervju hade Toy bilden klar av mig. Medelålders kvinna med god vilja och glatt humör – men med klen kondition, svaga muskler och begynnande molvärk i ländryggen. Jag fick gissa min styrka på skala 1-5, jag sade 1…

Toys förslag blev 12 övningar som skulle stärka mig både här och där. Efter fjärde övningen – där jag skulle dra två snören snabbt som i en golfsving – började det susa i huvudet och kallsvetten bröt fram. Toys röst försvann långt bort. Jag var på väg att svimma! Försökte låtsas som det regnade, men insåg att jag var tvungen att säga som det var. Fick sätta mig på golvet, Toy sprang iväg efter en banan och ett glas vatten. Så himla pinsamt!!!

Sen kom jag på varför det hände. Jag hade GLÖMT äta lunch (fy!) och nu var klockan halv fem. Svepte i och för sig en morotsjuice på väg till gymmet och köpte en burk Keso med cashewnötter och torkad frukt som jag tänkte käka upp efter passet istället. Rutinerat…

Toy var snäll och tröstande. Sade att det var vanligt att det blir så här i början. Och tyckte jag var duktig ändå – och faktiskt starkare än en etta! Så det finns hopp för mig också. Kul var det i alla fall. Och hur lyxigt som helst efteråt när jag duschade, bastade och smörjde in mig med doftande krämer. Enda nackdelen är att jag måste passera en massa affärer på väg hem (gymmet ligger inne i en shoppinggalleria). Men jag är stark och står emot allt snyggt. I alla fall än så länge…

Nu ska jag gymma två ggr i veckan och jogga på helgerna. Ny träff med Toy om fyra veckor. Sen går Göteborgsvarvet lätt som en plätt och min tid blir mycket bättre än innan – säger Toy i alla fall. Och det tror jag på! 🙂

/Stina

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…