Annons

Annons

Italienska kycklingköttbullar

Dela
(0)

I nr 44 bjuder vi på fem olika köttbullsfavoriter. Förutom de italienska kycklingköttbullarna hittar du recept på timjansdoftande köttbullar, tacoköttbullar och kalvfärsbullar med parmesanost. Naturligtvis finns de världsberömda svenska köttbullarna också med!

Annons

Italienska kycklingköttbullar

Blanda 400 g kycklingfärs (alt 400 g kycklinglårfilé som finfördelats i matberedare), 2 msk hackade soltorkade tomater, 1 msk kycklingfond, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar, 1 msk pesto, 1 ägg och 2 tsk potatismjöl.

Forma till köttbullar med vattensköljda händer. Stek i omgångar i smör på medelvärme tills de fått lite färg, ca 5 min. Flytta över dem i stekgryta och låt dem eftersteka på svag värme under lock några minuter. Servera med kokt pasta och hemgjord el köpt tomatsås.



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…