Annons

Annons

Italiensk tomatpaj med pesto

Små pajer med solmogna tomater, basilika och oliver som för tankarna till Italien. Kan också göras i en stor pajform.

Dela
(0)

Italiensk tomatpaj

4–6 port

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
1 kruka basilika
8 cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
4 ägg
300 g färskost
2 dl grädde

Garnering
ca 20 svarta oliver
1 dl basilikapesto

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form, diam 24 cm. Nagga degen med en gaffel, ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Plocka bladen från basilikan, hacka dem. Halvera tomaterna. Skala och hacka vitlöken. Vispa samman ägg med färskost och grädde, vitlök och basilika, krydda med salt och peppar.

3. Häll blandningen i pajskalet och fördela tomaterna över pajen. Grädda ca 20 min (portionsformar) eller 30 min (stor pajform).

4. Garnera med några oliver och lägg på små klickar av pesto.

 

Läs mer

Kantarell- och västerbottenspaj

Tomatpaj i långpanna

Italienska kycklingrullader

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…