Annons

Annons

Italien tillåter sjukdagar för vård av husdjur

Nu kan det vara lagligt att ta ut sjukdagar för husdjur i Italien. Detta sedan en hundägare fått rätt att ta sjukdagar för att ta hand om sin sjuka hund.

Dela
(0)

Nu kan du få vabba för ditt husdjur i Italien

När den engelska settern Cucciola skulle opereras för en tumör ville den italienska bibliotekarien ta ut två dagar sjukledigt för att ta hand om den.

– Cucciola är min familj, jag är ensam och det finns ingen annan som kan ställa upp, säger bibliotekarien till Corriere della Sera.

Läs mer: 5 hälsofördelar med att ha husdjur

Arbetsgivaren, universitet La Sapienza, sa då nej och hon fick i stället ta ut två semesterdagar. Men nu har kvinnan ändå fått rätt till sjukdagar.

Annons

Med hjälp av en advokat från Italiens djurrättsgrupp Lega Anti Vivisezione (LAV) fick kvinnan ta ut två dagar sjukledighet för att ta hand om den 12-åriga hunden.

Ett av argumenten var att det i Italien är olagligt att överge ett allvarligt sjukt djur, vilket kan bestraffas med ett års fängelse och böter upp till 10 000 euro.

– Det är ett betydande steg mot att djur som inte hålls för ekonomisk vinst eller arbetsförmåga ses som familjemedlemmar, säger Gianluca Felicetti, ordförande för LAV, enligt the Guardian.

Den italienska djurrättsgruppen menar nu att fallet är prejudicerande och ska gälla för alla djurägare som har ett intyg från en veterinär.

Källa: The Guardian, Corriere Della Serra.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina och är skriven av Ida Gustafsson

Läs mer

Ikea lanserar ny kollektion – framtagen för hunden och katten


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…