Annons

Annons

Singel? Grattis – du kan vara extra intelligent!

Är du singel – eller har du många väninnor som är det? Grattis! Det kan bero på att ni är extra smarta! En ny studie visar nämligen att kvinnor med hög intelligens oftare väljer att leva ensamma.

Dela
(41)

Smarta singelkvinnor

Forskningsstudien från tre amerikanska universitet, som publiceras i Personality and Social Psychology Bulletin, avslöjar att män tenderar att bedöma intelligenta kvinnor – framför allt kvinnor som är smartare än de själva – som mindre attraktiva och mindre intressanta att dejta. Detta trots att männen angett att de såg intelligens som ett attraktivt karaktärsdrag hos kvinnor. I praktiken visade det sig dock inte stämma.

Annons

I experimentet fick männen nämligen möta en rad olika kvinnor, varav vissa av kvinnorna pekades ut som att ha lyckats bättre än männen själva på ett intelligenstest. Forskarna kunde då se att de kvinnor som fått en ”smart-stämpel” ratades i högre grad – männen distanserade sig från dem och var mindre benägna att utbyta kontaktuppgifter med dem.

Forskarnas förklaring var att männen kände sig ”mindre maskulina” när de umgicks med kvinnor som fått bättre IQ-resultat än de själva.

 

Läs mer:

Singelklubben hjälpte Cecilia ur ensamheten

Vi blev kära på nytt efter 34 år – tack vare Facebook

Meditation gör din hjärna mer effektiv 

 

Av Malin Karlberg

Foto Shutterstock

 


Läs mer om:

Dela
(41)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…