Annons

Annons

Inspiration: 7 vackra adventsblommor

Komplettera dina vackra adventsblommor med juliga dofter som nejlika, kanel, kardemumma och apelsin. Här är sju vackra arrangemang till advent!

Dela
(0)

1. Hyacinter som snittblommor

Ingen första advent utan doftande hyacinter! Här har vi arrangerat ett gäng pastelliga hyacinter som en snittbukett i glasvas tillsammans med några tallkvistar.’

 

2. Frisk barrskog

Annons

En vintrig bukett av olika gröna barrväxter sprider en frisk doft av barrskog i rummet och är fin i 3–4 
veckor. Här har vi blandat in ljuvliga vaxblommor och anemoner som kan bytas ut när de vissnar medan allt det gröna finns kvar. Fint att arrangera med barrväxterna är också amaryllis, nejlikor och rosor.

 

3. Söt presentpåse

Ge bort en presentpåse med blommor på adventskalaset! Vi har arrangerat några olika blommor i oasis, inplastad i påse. Tallkvistar och kanelstänger bidrar med doft.

 

4. Snygg som snitt

Gröna kvistar av kryptomeria sprider en skönt julig doft i rummet och har lika lång hållbarhet som amaryllisarna – minst tre veckor!

 

5. Apelsinfin amaryllis

Innan amaryllisen har slagit ut kan man göra den mer spännande med dekorationer av eukalyptuskvistar och torkade apelsinskivor.

 

6. Fruktlåda med vippjasmin

Vippjasmin, Jasminum polyanthum, får fullt med vita, väldoftande blommor. Det är en växt med stort skönhetsvärde även utan blommor. Här har vi arrangerat de graciösa grenarna tillsammans med en julros i en liten fruktlåda som vi klätt på insidan med plast.

 

7. Exotisk orkidé

Oncidium Twinkle heter den här fantastiska orkidén med sina kaskader av små och ytterst väldoftande blommor. Här har vi planterat den tillsammans med en liten höstglöd och en murgröna. En julkula och ett par stjärnanis är extra pynt.

Av Britt Mari Granath  


Foto: Pernilla Wästberg

Läs mer

Expertens bästa hyacintråd


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…