Annons

Annons

Inled måltiden med marinerad rödbeta och chèvre!

Dela
(0)

Rödbetscarpaccio

Skär rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin.

Rödbetscarpaccio med chèvre

4 port

4–8 kokta rödbetor

1 schalottenlök

4 msk olivolja

4 msk citronsaft

2 msk balsamvinäger

4 msk gräslök

Annons

100 g chèvreost el fetaost

40 g pinjekärnor

 

Gör så här

1. Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Hacka löken fint. Blanda olja, citronsaft, balsamvinäger och lök. Häll blandningen över rödbetorna och ställ kallt 2 tim för att marinera.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fördela rödbetorna på fyra tallrikar, ringla över lite av marinaden. Hacka gräslöken och strö över den. Smula över osten. Salta och peppra.

3. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna och strö över.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…