Annons

Annons

Ingrid fixar resan för barnfamiljer med matallergi

Dela
(0)

Matallergier hos barn kan ställa till stora problem, inte minst under semestern. Men Ingrid Ehlin har hittat ett sätt som hjälper både allergikern och resesällskapet…

I Hemmets Veckotidning nr 24-25 berättar 42-åriga Ingrid Ehlin  hur hon för två år sedan bestämde sig för att starta en egen resebyrå: Piggehlin – Barnens Resebyrå. Grundtanken var att anordna resor över generationsgränserna, men snart fick hon också förfrågningar från mor- och farföräldrar som ville resa med barnbarn som har matallergier. Och det har Ingrid stor erfarenhet av, hennes sexåriga dotter Hilda tål inte vare sig ägg eller mjölkprotein.
– Jag vet vad det innebär att resa med ett allergiskt barn och vilka utmaningar man ställs inför. Tyvärr är kunskapen hos de större resebolagen oftast väldigt bristfällig. Många gånger vill folk väl, men okunskapen gör att de inte tar de här frågorna på riktigt allvar, säger Ingrid, som bor i Nybrostrand utanför Ystad.
Ingrid tar reda på allt i förväg, checkar av menyer, pratar med kökschefer och kollar innehållsdeklarationer. På själva resan agerar hon sedan reseledare och sköter kommunikationen för att undvika missförstånd. Hittills har hon ordnat resor till Legoland och Astrid Lindgrens värld och framöver planeras resor till bland annat Gotland, Disneyland Paris och London.
– Min utgångspunkt är att rädslan för allergierna inte ska få bestämma, och rädslan handlar ju nästan alltid om okunskap. Med min erfarenhet och kunskap kan jag göra resan enklare och tryggare. Mitt främsta mål är att ingen ska behöva tveka inför att göra en resa på grund av en allergi, säger Ingrid.
Fotnot: Pris för resa till Astrid Lindgrens värld, två övernattningar, halvpension samt entré, från 1550:– för barn 3–12 år, upp till 2950:– för vuxna.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

 

Ingrids bästa tips!
* Ta reda på exakt vilka allergier ert barnbarn har och vad det ger för reaktioner. Ni ska veta, inte tro.
* Be föräldrarna om ett faktablad, gärna med bild på barnet, där all basinformation står om ni måste uppsöka sjukhus (se på www.celiaki.se).
* Kontrollera alla mediciner och hur de fungerar.
* Ta reda på var närmaste sjukhus finns längs er resväg.
* Ska ni bo på hotell eller besöka restauranger – ring innan och förklara. Är ni positivt inställda så är de flesta väldigt vänligt inställda.

 

Vill du veta mer?
Läs på www.piggehlin.se eller ring 0411-55 05 55.

 

Text och foto: Jakob Hydén

 


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…