Annons

Annons

Inget är så vackert som LP-skivor

Dela
(0)

För några år sedan hade vi LP-skivor uppsatta på väggarna i vardagsrummet. LP-skivor har samma starka dragningskraft på mig som  utställningsaffischer eller veckotidningsomslag. De är inte bara vackra att titta på – de berättar också en hel del om den tid som de gjordes i. Vissa är gjorda med humor. Andra blir ofrivilligt humoristiska efter ett tag eftersom modet skiftar (…och nej, jag tänker inte prata illa om dansbandens LP-omslag igen).

Annons

Den här veckan har jag haft två anledningar att djupdyka i våra gamla samlingar. Det första skälet är Pet Shop Boys, mina husgudar från slutet av 80-talet. Jag har nämligen lyckats få tag i biljetter till en konsert med Pet Shop Boys i juni. Deras enkla men mycket snyggt randiga Introspective från -88 är en av skivorna på bilden.

Sen är februari en tid då jag blir Nostalgisk. Melodifestival på tv. Behöver jag säga mer? Army of Lovers gör comeback i år, Pernilla Wahlgren också. Fullt tillåtet att agera Dryga Mamman och spela LP-skivor för barnen. Testa om dansstegen till Diggi loo Diggi ley sitter kvar i armar och ben. Skrika ”Eeeeeee-loooooo-is!” tills barnen skriker ”Sluuuuuuuuuu-ta!”.

Det får de stå ut med, barnen. Eftersom jag vet att årets Melodifestival-bidrag kommer att gå på repeat här resten av 2013.

AV MARIA SVEMARK

PS. Vill du också sätta upp LP-skivor på väggarna? Det finns tre sätt: Tavelhyllor från närmaste Ikea, snickra egna lister alt. den beprövade 80-talslösningen: häftmassa.

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…