Annons

Annons

Indisk färsgryta

Kryddig och lättlagad färsgryta som för tankarna till Indien.

Dela
(6)

Indisk färsgryta

Fräs 1 tsk vardera av malen koriander, gurkmeja, spiskummin, ingefära och ½ tsk bruna senapsfrön i 1 msk smör. Tillsätt 4 hackad torkade aprikoser, 1 finriven vitlöksklyfta och 2 msk tomatpuré. Stek 250 g nötfärs smulig med kryddorna. Häll på 3 dl vatten, 10 cm strimlad purjolök och ½ dl torkade röda linser. Puttra 10 min tills linserna är mjuka. Toppa med koriander och servera med 2 tunnbröd à 45 g som penslats med ½ msk smör och kryddats med lite av kryddorna och salt. Värm ev bröden snabbt i ugnen.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept



 

Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…