Annons

Annons

Ikea öppnar sin första citybutik: ”Ett test”

Ikea testar ett nytt koncept med en så kallad citybutik. Efter sommaren öppnar möbeljätten en affär mitt i Stockholm för att öka tillgängligheten för kunderna.

Dela
(45)

Ikea vill komma närmare sina kunder och därför öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för kunderna är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

Annons

– Det här blir ett test på vad Stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Ikeas Sverigechef Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Citybutiken kommer att ligga på Regeringsgatan 65, alltså mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen kommer att vara drygt 300 kvadratmeter stor.

Den nya butiken beräknas öppna i månadsskiftet augusti och september. Dessutom öppnar Ikea ett nytt lager i Arlanda stad för att kunna korta ner leveranstider för de kunder som väljer att handla på nätet.

– Vi har en utmaning framför oss som vi behöver utveckla och det är tillgängligheten. Lagret i Arlanda betyder att det kan bli kortare leveranstider för våra e-handlande kunder i Stockholm. Vi måste bli enklare, bättre och snabbare. Därför prövar vi oss fram nu, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv.

Text: Nanna von Knorring, residencemagazine.se

Foto: IBL

 

Läs också:

Klassiska Ikea-kassen får ny form – igen


Läs mer om:

Dela
(45)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…