Annons

Annons

Ikea-anställda får dela på miljardbonus

Julfirandet börjar tidigt för Ikeas personal. Företaget tackar de anställda med en miljard kronor som delas ut i bonus. " Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss", säger Karin Bergman, HR-chef för IKEA koncernen i Sverige.

Dela
(243)

Ingvar Kamprad när varuhuset i Älmhult firade 50 år 2008. Bild: Kamerapress / IBL Bildbyrå

Bonusen är en del av lojalitetsprogrammet ”Tack!” som funnits sedan 2013. Sedan dess har fem miljarder kronor avsatts och delats ut till de anställda.

Bonusen betalas ut till både heltids- och deltidsanställda. Alla som jobbat i fem verksamhetsår är kvalificerade. I år är den svenska potten 13 000 kronor till varje heltidsanställd medarbetare som omfattas.

Annons

Summan är densamma oavsett enhet, position eller lönenivå, skriver företaget i ett pressmeddelande. För deltidsanställda är bonusen relaterad till antal arbetade timmar.

Gilla Hemmets på Facebook

– Tack! betalas ut en gång om året, men vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss, säger Karin Bergman i pressmeddelandet.

2016 rekordår

Pengarna fördelas mellan alla Ikea-koncernens länder, baserat på andel av den totala lönesumman. Utbetalningen är beroende av IKEA-koncernens totala resultat under föregående räkenskapsår.

Och det går bra för Ingvar Kamprads möbelimperium. Under 2016 hade Ikeas 396 varuhus 915 miljoner besök i 48 länder. Intäkterna var rekordstora 354 miljarder kronor, rapporterade Dagens Industri i somras.

Läs mer:

Ingvar Kamprad berättar: ”Få som har gjort så många fiaskon som jag”


Läs mer om:

Dela
(243)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…