Annons

Annons

Idag är mitt blodtryck bra igen!

Dela
(0)

Reidun Westberg, 66 år, är en av den halv miljon svenskar som lever ett gott liv med folksjukdomen högt blodtryck – tack vare en väl avvägd behandling.

 

Det höga blodtrycket upptäcktes av en slump för elva år sedan. Hon hade ett stressigt men roligt jobb som personalchef och skulle inför en utlandsresa vaccinera sig men kände sig yr och trött. Det visade sig att blodtrycket var 200/110, det vill säga ordentligt förhöjt.

Annons

 

– Företagshälsovården ville sätta in piller direkt men jag kände mig inte trygg med det utan ville träffa en specialist. Jag tackar Gud för att jag fick komma till Christer Höglund och han lyssnade på mig, berättar hon i Hemmets Veckotidning nr 16.

 

Reidun fick till en början tre olika mediciner, Plendil, Esidrex och Zestril, men kunde snart ta bort Plendil och har idag ett normalt blodtryck.  I hennes fall är det ärftligt från fadern som dog i förtid på grund av högt blodtryck och förkalkningar.

 

– Blodtrycksmedicin är en god investering för framtiden, säger hjärtspecialisten Christer Höglund som i veckans nummer svarar på frågor om högt blodtryck.

 

Dessutom hittar du tips på hur du kan förvandla riskfaktorer till friskfaktorer. Vi berättar om fem grupper av läkemedel mot högt blodtryck  och förklarar skillnaden mellan det undre och övre trycket, med mera.

 

Foto: Georg Kristiansen


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…