Annons

Annons

Talang-Ibrahim: ”Utan mamma hade det inte gått”

När Ibrahim Nasrullayev kom till Sverige letade han efter klassiska svenska låtar och fann "Stad i ljus". Efter Talang har stycket fått en ännu större plats i hans hjärta. "När jag lärde mig svenska kom sången att betyda ännu mer för mig. Den berättar ju om mitt liv!" säger Ibrahim till Allers.

Dela
(121)

Ibrahim Nasrullayev. Bild: TV4

Redan som 3-åring började Ibrahim Nasrullayev sjunga i kör. Som 9-åring kunde han tack vare sin mammas extrajobb börja i musikskola. Nu är han högaktuell som en av deltagarna i TV4-programmet Talang.

– Det var lätt att få honom att äta när jag spelade musik och i stället för att leka satt han fascinerad och lyssnade på sångerna till tecknade filmer som Lejonkungen redan som ettåring, säger mamma Reyhan Nasrullayeva, 47, i en intervju med Allers.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Musikaliteten finns i släkten. Ibrahims morbror har absolut gehör och för Reyhan var det viktigt att ge sonen chansen att utveckla sitt musikintresse. Och trots att hon som ensamstående mamma ofta hade det knapert ekonomiskt köpte hon honom både dragspel och piano, berättar hon i intervjun.

Som 13-åring blev han inbjuden till en internationell musiktävling i Estland. Arrangörerna hade hittat honom via filmsnuttar han själv lagt ut på sociala medier. Ibrahim åkte dit – och vann.

Fick fly från Baku

Men för två år sedan tvingades familjen – bestående av Ibrahim, hans syster Afsana och mamma Reyhan – fly hemlandet Azerbajdzjan. Miljonstaden Baku byttes mot Norrbotten och Boden.

Den sångintresserade Ibrahim Nasrullayev började snabbt höra sig för både på skolan och i kyrkan om han kunde få sjunga där. Gymnasieskolans sånglärare säger att hon var nära att svimma första gången hon hörde 18-åringen ta ton.

Efter en kyrkokonsert la lokaltidningen ut ett videoklipp på den unge sångfågeln. Klippet hamnade hos TV4 och Talang och via kyrkans organist fick han frågan om han ville ställa upp i programmet.

Och trots viss nervositet trollband han både publik och jury med sin version av ”Stad i ljus”. En enig jury skickade honom direkt till semifinal.

Talang-juryn efter Ibrahims uppträde. Från vänster: David Batra, LaGaylia Frazier, Karin 
”Kakan” Hermansson 
och Alexander Bard.

Redan innan Talang hade Tommy Körbergs mäktiga låt, skriven av Py Bäckman, en speciell plats i Ibrahims hjärta.

– När jag kom hit för två år sedan letade jag på internet efter klassiska svenska låtar och jag hittade ”Stad i ljus”. Jag gillade den jättemycket, redan innan jag förstod texten. När jag lärde mig svenska kom sången att betyda ännu mer för mig. Den berättar ju om mitt liv! säger Ibrahim till Allers.

Fick permanent uppehållstillstånd

Efter Talang fick familjen dessutom ytterligare ett lyckobesked. Efter att först ha fått avslag, har familjen nu fått ett permanent uppehållstillstånd och kan på allvar börja planera för sin framtid i Sverige.

Systern Afsana vill studera till förskollärare. Ibrahim hoppas kunna fortsätta på estetiskt gymnasium och samtidigt satsa på sången.

Men han är samtidigt noga med att påpeka att han aldrig varit där han är i dag om det inte hade varit för en särskild person.

– Utan mamma hade det inte gått. Jag var jättenervös när jag skulle stå på stora scener, men mamma peppade mig, både bakom scenen och när jag skulle börja sjunga. Jag tittade alltid på henne och hon nickade uppmuntrande, säger Ibrahim till Allers.

Han passar samtidigt på att avslöja att mamma fortfarande väljer hans scenkläder.

 

Läs också:

Se klippet när Ibrahim rör alla till tårar 


Läs mer om:

Dela
(121)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…