Annons

Annons

Hur undviker jag att dras in i konflikten på jobbet?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har nyligen börjat på ett jobb som jag sett fram emot mycket. Jobbet är roligt och stimulerande, men tyvärr trivs jag ändå inte. Vi är en arbetsgrupp på ca 15 personer och det är inte alls bra stämning. Det är som två läger och båda försöker dra in mig till deras sida och pratar illa om de andra.

Annons

Jag vill inte dras in i detta utan försöker hålla mig neutral i mitten. Men det känns väldigt tråkigt och jag förstår inte varför de håller på så här. Var och en är mina kollegor trevliga och pratar gärna med mig och är hjälpsamma. Så varför måste de gadda ihop sig i två läger? Jag börjar tappa lusten och känner nästan att jag vill sluta p g a det här. Jag kommer inte att klara att stanna här om detta fortsätter.

Trist stämning

Så tråkigt att ditt roliga och stimulerande arbete blir förstört av den tråkiga stämning som råder. Det är bra av dig att du försöker hålla dig neutral och inte låter dig dras in i de gamla konflikter som finns. Tyvärr finns det många arbetsplatser som präglas av konflikter och bråk, ibland så allvarliga att människor tvingas sluta. I värsta fall kan man riskera sin hälsa av att stanna på ett arbete där man mår dåligt. Då är det bäst att försöka söka sig därifrån.

Men jag tycker inte att du ska ge upp direkt. Kanske kan du prata med dina kollegor en och en eftersom du då upplever dem som trevliga. Fråga hur de tycker att stämningen är och om något gjorts för att försöka ändra på den. Kanske kan du få med dig några stycken för att ändra detta. Prata gärna med din chef också och se om arbetsgivaren kan ställa upp med hjälp.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…