Annons

Annons

Hur tinar man kräftor?

Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Så här gör du enligt konstens alla regler.

Dela
(21)

hur tinar man kräftor?

Hur du tinar dina kräftor spelar stor roll för hur smaken blir när du serverar dem.

Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid.

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Annons

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Gilla Hemmets på Facebook

Fynda från oss: Klassisk Höganäs-skål – perfekt till kräftskivan!

Den vackra skålen i stengods rymmer 2,5 liter och håller maten varm riktigt länge. Tål både maskindisk och mikrovågsugn!

Bara 3 dagars leveranstid! Läs mer och beställ direkt!

Artikeln publicerades först på Allers.


Läs mer om:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…