Annons

Annons

Hur ska jag våga lita på en tjej igen?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag hoppas att du kan hjälpa mig med ett dilemma. Jag är en kille på 23 år som ganska nyligen träffat en jättefin tjej som jag tycker mycket om. Det är mitt första riktiga förhållande på ett tag, jag blev nämligen ganska bränd för några år sedan när jag var 20. Då träffade jag en tjej en kort tid och sen blev det inget mer. Efter några veckor kom hon och berättade att hon väntade barn och att det var mitt. Hon var bestämd med att hon tänkte behålla det. Jag blev helt förskräckt för jag ville inte ha barn, vi var så unga och hon hade sagt att hon åt p-piller. Jag mådde väldigt dåligt ett tag, men sedan fick hon missfall, så det blev inget barn och vi har ingen kontakt längre. Jag blev efter det väldigt rädd för att samma sak skulle hända igen och vågar inte lita på tjejer. Den tjej jag träffar nu sedan två månader äter också p-piller säger hon, och jag tror henne för jag har ibland sett när hon tar dem. Ändå kan jag inte slappna av utan är rädd att hon ska bli med barn. Hur ska jag våga lita på en tjej igen?
Mad man
Jag tycker att ditt brev och din fråga vittnar om en stor mognad och en stark vilja att ta ansvar. Jag förstår att händelsen då du höll på att bli pappa mot din vilja var jobbig och att den har satt spår hos dig. Kanske lurade den här tjejen dig medvetet genom att felaktigt säga att hon skyddade sig, eller så blev hon med barn trots skydd. Sådant kan också hända. Hur som helst var det skönt för dig att inte tvingas in i ett föräldraskap som du inte valt och då du var väldigt ung.
Som man får man acceptera det faktum att det är kvinnan som väljer i en sådan här situation. Man kan prata och diskutera en oönskad graviditet, men det är till sist alltid kvinnans val. Detta gör att det är viktigt för män att ta eget ansvar före en graviditet och att skydda sig själva. Inte minst viktigt är det i tillfälliga eller nya relationer. När man lever i en relation kommer tilliten med tiden och man vet hur den andre tänker och resonerar kring detta med barn. Men även då kan man komma i situationen att bli oönskat gravid och ha olika åsikter och önskemål om att behålla eller inte.
Det bästa du kan göra är att berätta för din tjej om det som hände så att hon vet vad du varit med om. Om du vill ta fullt ansvar kan du skydda dig själv genom att använda kondom och då förstår hon lättare varför och bör se det som någonting positivt.

Annons

Vill du ställa en fråga till vår relationsexpert Maria? Klicka här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…