Annons

Annons

Hur ska jag ha råd med tandläkaren?

Dela
(0)

PENGAR. Jag har arbetat inom sjukvården hela mitt liv men aldrig heltid och har därför inte en särskilt hög pension. Min man dog för några år sedan men lämnade inte mycket mer än minnen efter sig. Dem är jag glad över men jag har svårt att få den lilla pensionsslanten att räcka till. Nu har jag varit hos tandläkaren och fått reda på att jag behöver genomgå en dyr behandling. Jag vet ärligt talat inte var jag ska ta pengarna ifrån.
Sparsam men fattig

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Goda minnen är ovärderliga och kan aldrig mätas i pengar. Men tyvärr betalar de ju inte räkningarna… Det finns en hel del du kan göra för att förbättra din situation. För det första föreslår jag att du pratar med din tandläkare och beskriver din situation. Kanske kan tandläkaren föreslå en enklare behandling som ger bra resultat men som inte kostar lika mycket? Du kan också komma överens med tandläkaren om att dela upp betalningen.
Det finns också ett flertal stipendiefonder som delar ut medel för att främja just änkor. På biblioteket finns stipendiehandböcker med listor över olika fonder och vilka kriterier de har för att man ska kunna söka. ”Stora Fondboken” och ”Fonder och stipendier i Sverige” är ett par exempel. Det finns inget skamligt i att söka stipendium, de har kommit till för att vara en hjälp då man behöver det. Och du kan gärna ansöka om flera stipendier på en och samma gång.
Jag hoppas att du får ordning på både tänder och ekonomi.

Har du en fråga om pengar? Mejla Karin!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…